09.02.2016, 17:35
KÖÖGITARVIKUD: Kas roostevabast terasest noad on paremad kui süsinikterasest väitsad?
Peakokanugade valik ja stiil on olnud aastakümneid üheks väga teravaks vaidlusaluseks teemaks nii peakokkade, restoranipidajate kui noavalmistajate vahel. Ühed eelistavad kahepoolseid nuge, teised ühepoolseid, mõni teine valiks aga hoopis keraamilise väitsa. Milline valik oleks aga õige?
FOTO:
Süsinikterasest ühepoolsed noad on äärmiselt populaarsed Jaapanis, eriti sushivalmistajate seas. Ühepoolne väits võimaldab teha ülitäpset ja -sirget lõiget. Roostevaba terase laiema levikuga aga jäid need peened ja hoolt vajavad noad juba mõni aastakümme tagasi tahaplaanile.
Põhjus on lihtne: süsinikteras roostetab, neid nuge peab pidevalt hooldama nii luisu kui lihtsalt lapiga. Samal ajal kui roostevabast terasest noa võib jätta vabalt kraanikaussi vedelema, tõmmates see nuga seejärel aga korra-paar teritajast läbi saab kohe tööd jätkata.
Vaata, kuidas naiskokad testivad ühepoolseid süsinikterasest peakokanuge: