Kööginipp: Kartuleid ja sibulaid ei tohi iialgi hoida külmkapis
Enamus nooremaid inimesi aga ostab oma juurviljad ikkagi poest ning säilitab kodustes tingimustes ja esimene liigutus tavaliselt poest tulles on asetada lisaks piimale, lihale, õllele ja juustule külmkappi ka sibulad ning kartulid. See on aga Ameerika Kartuliühingu hinnangul kõige vääram, mida teha saab, vahendab Huffington Post.
Põhjus on väga lihtne: kartulites olevad suhkrud kristalliseeruvad madalamatel temperatuuridel kui 7 kraadi Celsiuse järgi. Selle tõttu muutub nii kartuli värv kui ka maitse, kaduma lähevad head ja õiged kartulimekid. Nagu me kõik aga teame, on tavalises külmikus mitte rohkem, kui kuus kraadi Celsiuse järgi. Sibulatega on sama lugu.
Kartulid ja sibulad tuleb hoida jahedas ja pimedas kohas, kindlasti mitte kilekotis. Samuti ei tohi kartuleid pesta enne nende kasutamist - lisatud niiskus ajab kartuli vaid hauduma ja roiskuma.