Teine kohtunik Nikolai Tištšenko on ärimees, Kiievi restoraniketi omanik, Nikolai Tištšenko nimelise kokakunsti kooli looja. Projekti tõeliseks „pommiks“ on saatejuht, laulja ja näitleja Anfissa Tšehhova. Tema on nii žürii liige kui saatejuht.

Just kohtunikel tuleb katsetada ja kontrollida saate „Meisterkokk“ osalejate meisterlikkust; aga ka taibukust, vastupidavust, stressitaluvust, distsipliini ja meeskonnatöö oskust. Neid meisterkoka ametis hädavajalikke oskusi hakkavad kohtunikud osalejatel tuvastama ülesannete täitmise protsessis. Need, kes suudavad ületada raskused pääsevad järgmisesse vooru ja nõrgemad lahkuvad saatest.

Roogade esinduslikku ilmet aitavad osalejatel luua toidustilistid. Samuti kontrollivad nad soetatud toiduainete kvaliteeti ja aitavad neid säilitada.

20 osalejat ootavad kulinaarse show nelja konkursi keerulised katsed:

  • «Teeme süüa staariga» - sellel konkursil valmistab osaleja staari lemmikrooga nii, et staarile see meelde jääks. Saates osalevad vene ja ukraina staarid.
  • „Mõistatuse karp“ – osalejad saavad roogade valmistamiseks kindla hulga toiduaineid ja kööginõusid, mida tuleb kasutada.
  • «Väljasõidu väljakutse» - kollektiivne toiduvalmistamine mõne elukutse esindajate suurele seltskonnale.
  • «Luuserite võitlus» - omavahel võistlevad neli kõige nõrgemat konkurenti, üks neist langeb saatest välja.

Võitja saab rahalise auhinna ja võimaluse tasuta õppida Rahvusvahelises Pariisi Kokakunsti Akadeemias – Le Cordon Bleu.

Huvitav on see, et harrastuskokad on kõige sagedamini finantsistid, raamatupidajad ja ökonomistid – neid, kui koduperenaisi mitte arvestada, on kandidaatide hulgas kõige rohkem.

See on kõige mastaapsem kulinaarne tõsielusaade, milles võistlevad harrastuskokad. See on USA saate «Master Chef» analoog, mida peeti parimaks 2009 aasta USA meelelahutussaateks ja autasustati «Emmy» preemiaga.