Detsembris jõuab luua pidulikku hubasust igasse nädalavahetusse: nosida verivorste pohlamoosi või kõrvitsasalatiga — nagu ikka —, aga küpsetada ka midagi sellist, mida mitte kunagi varem pole saanud, jaksanud või julgenud ette võtta.

Julgustame sind lihvima oma oskusi nii suurte lihapraadide kui ka tortide küpsetamisel. Loodame väga, et kasutust leiavad kõigi meie retseptitoimetajate südamest tulnud head mõtted ja täpsed võtted, kuidas õnnestuda. Et mitte jääda kimpu hetkel, mil lihapraad viimaks särisevana ahjust lauale on tõstetud, lihvime peolaua keskpunkti särama kastmetega. Veel serveerime ägedaid suurte praadide lisandeid: Savoia kapsast ahjuvormist, kuldseid parmesanikartuleid, sinepiporgandeid pähklitega, punast kapsast õunte ja kadakamarjadega.

Samal ajal, kui söödavaid kingitusi kokku pakid, on hea mõelda kõigele sellele, mis sind sel aastal on puudutanud — nii heas kui halvas. Peredes, kus süüakse ühise laua taga ja kus on palju sõpru vastu võetud, ühinetakse ilmselt kirjanik Viivi Luige sõnumiga. Ta naudib head toitu ja peab rasvadest, valkudest, süsivesikutest, vitamiinidest ja mineraalainetest olulisemaks hoopis seda, mis miljöö on söömise ümber loodud. Kas jaksad ja tahad panna tähele, kes on su ümber ja mida nad vajavad? Ta on aus, teatades et maailm on koledaid sööke täis. Tõepoolest. Kuidas need sünnivad ja mille eest hoiduda? See saab tema jõulusõnumiks elu klaarilt peegeldavas intervjuus.

Need, kes jõulude paiku reisivad, saavad lugeda Hoi Ani tähtmaitsete kohta Ülar Allase sulest. Veel serveerime kausitäis mõnusaid isetehtud komme ja kodus lihtsasti tehtavat halvaad, mille tükikesi on hea päkapikkudele ärapakkimiseks saata, ning jagame soovitusi, millist veini vinoteegist aasta viimastel päevadel kaasa haarata — olgu siis sooviks pakkuda maitseelamust koos jõulupraega või serveerida aastavahetuseks midagi eksklusiivset. Üks klassik veel — meie piparkoogitaina retsept pärineb retseptitoimetaja ema varamust ja on läbi mitme põlve igatepidi paika lihvitud.

Ajakirja juurde kuuluvad salakuulajad lubasid aasta lõpus endale suurema väljamineku ja käisid uurimas, mis restoran on 180 Degrees ja kas 200–300-eurone õhtusöök kahele on oma hinda väärt.

Argisteks päevadeks sirvi meie soodsate valikute retsepte — need panevad kohe poodi jooksma, sest road on kõik lihtsad, aga ülimaitsvad: pähklipasta, oahautis toorsingiga, sinepilõhe peedi ja läätsedega.

Häid jõule ja ilusat aastavahetust kogu Oma Maitse toimetuse poolt!

Oma Maitse ajakirja saad tellida omale SIIT.

LOE LISAKS: