Paulig Professional Baltikumi juht Marta Piigli ütles, seda uudist Maitsed.ee portaalile kommenteerides, et kliimamuutused on tekitanud ja tekitavad üha kasvavas tempos raskusi kohvi tootmise jätkusuutlikkusele.

"Üha suurenevad temperatuurimuutused, vihmahoogude muutlikkus ning muud ekstreemsed ilmaolud võivad üha rohkem mõjutada negatiivselt kohvitoomisele ja seeläbi kohvi tootlikkust nii lähemas kui ka kaugemas tulevikus. Selleks, et ka saja aasta pärast oleks meie järgmistel põlvkondadel võimalik kohvi nautida on oluline roll nii edasiste kliimamuutuste tõkestamisel, efektiivsel ennetustööl ja kohvikasvatajate teadlikkuse tõstmisel," kommenteerib Piigli.

Tuleviku kohvitootmise jätkumiseks ja kliimamuutustega toimetuleku kindlustamiseks panidki 2010. aastal kohvimaailma pereettevõtted Paulig, Löfbergs, Neumann, Tchibo, Lavazza, Joh. Johannson Kaffe ja Saksamaa Majandus- ja Arenguministeerium aluse organisatsioonile Coffee & Climate.

"Organisatsiooni eesmärk on läbi praktiliste nõuannete, koolituste ja koostöö aidata kohvikasvatajatel kogu maailmas astuda vastu kliima muutuste mõjule ja tagada seeläbi kohvinauding ka tulevikus. Olen kindel, et kui meist igaüks loodusele rohkem tähelepanu ja kaitset pakub, on meil ka saja aasta pärast võimalik jätkuvalt kohvi nautida," mainib Piigli.