Võtab aega vähem kui 5 minutit ja saad hommikul kaasa haarata

Hea võimalus on tarbida hommikul täisväärtuslike toitaineid ka kiirelt valmistades. Mulle meeldib näiteks kaerahelbeid lisada just hommikusmuutisse, koos marjade ja Energy seguga. Need sobivad hästi ka Balance või Crunchy seguga, kuid kõrge kofeiinisisaldusega Energy paistab olevat hommikul tähtsamal kohal. Nimelt, 1 spl Energy segu on kofeiinisisalduse poolest võrdne 3 tassi kohviga, mis hommikusmuutisse sobib justkui ideaalselt, sest see toidukord annab kogu ülejäänud päevaks palju energiat. Sellise hommikusmuuti valmistamisele kulub aega alla 5 minuti.

Lisaks soodustab kaerahelveste söömine seedetööd, tasakaalustab veresuhkrut ja reguleerib vere kolesteroolitaset. Ühtlasi sisaldavad kaerahelbed palju kiudaineid, mis kiirendavad ainevahetust ja aitavad hoida kõhu kauem täis. Seega on just kaerahelveste lisamine smuutile ideaalne võimalus hoida päeva esimeses poole kõht täis ja hoiduda ebatervislikest näksimisisudest. Kui armastad hommikust putru, siis leiab ka see smuuti sinu menüüs kindla koha.

Kaerahelbe-energiasmuuti

1 banaan
1 klaas külmutatud maasikaid
3 kivita datlit
2 spl kaerahelbeid
1 klaas vett

Olenevalt sinu blenderi võimsusest lisa lihtsalt 2-3 supilusikatäit täisterakaerahelbeid smuutile koos teiste koostisosadega või blenderda kaerahelbed eelnevalt vähese veega ära ning seejärel lisa ülejäänud koostisosad.