KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Terav ja toitev piri-piri tšillipipra kastmes seakõht
Pealkirjas ja retseptis mainitud piri piri on tšillipipra sort, mis on oma vendadest pisem, kuid teravam. Suahiili keeles tähendab piri piri "pipar pipar" ning lihale annab see aromaatne tšilli teravuse, kuid samal ajal tõstes teisi - liha enda - maitseid ka esile.
Tippkokk Jamie Oliver hõõrub seakülje või seakõhu lihalõigu esiteks kokku suitsutatud paprikapulbrist ja loorberiõlist seguga. Haudevormi leiavd tee ka maguskartul, küüslauk, punane sibul ja poolitatud seemneteta piri piri piprad.
Ainus aeganõudev osa selle õhtusöögi juures on ahjusolemise pikkus: esimeses osas 45 minutit, edasi 90 minutit ja lõpuk veel kiired 20 minutit. Samas aga garanteerime, et kui selle aja leiate, saate õhtuks maitsta midagi erakordset.
Vaata, kuidas küpsetada terav ja toitev piri-piri tšillipipra kastmes seakõht: