KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Terav ja soojaandev kana ramen
Väljas möllab klassikaline jaanuariburgaa ning ihu nõuab õhtul peale lumerookimist midagi soojaandvat, teravat ja kosutavat. Vaatame siinkohal siis Aasia poole ning valmistame õhtuks kodumaise alatooniga Jaapani köögi hõrgutise ehk kanaramen'i.
Tegemist on eelmise õhtu ülejääke ära kasutava roaga, kus siis põhiliseks lihaliseks on valitud kana. Samas kui eelmisel õhtul oli menüüd sealiha või veisefileed, kala või ka jahivorstid, ka need on võimalik imeliseks ramen'iks kokku panna, vahendab Chowhound.com.
Ramen ongi nuudlisupp, mis koostatakse kuumast leemest, nuudlitest ning külmadest lisanditest - porgand, roheline sibul, meriadru, koriander jne. -, mis kuumas keskkonnas "elavduvad". Ainus kohustuslik komponent on ramen'i puhul keedetud ja pooleks lõigatud 6 minuti muna.
Antud retseptis tehakse munale enne serveerimist ka marinaad, mis imendub ilusat värvi ja imelist maitset andes kuuma muna sisse.
Vaata, kuidas valmistada terav ja soojaandev kanaramen: