KIIRE ÕHTUSÖÖGI SOOVITUS: Rikkaliku kattega ahjusoe perepitsa
Itaallaste pitsa on valgusaastate kaugusel neist "saiadest", mida meil enamasti selle nimega kirjeldatakse. Itaalias on pitsa vaid krõbe taignakirme, millele on määritud aromaatset tomatipastat ning millele omakorda raputatud erinevaid sinke, mozzarellat ja juurvilju. Ahjust tulles saab pitsa maitseks lisa veel vaid oliiviõlilt, balsamico-äädikalt ja värskelt basiilikult.
Meie kõigi poolt palavalt armastatud maailmakuulus kokk Jamie Oliver teab, kuidas valmistada toitu kiirelt, mugaval ning tervele perele. Videos õpetatav perepitsa on mõeldud ennekõuke lastele ning valmib koos perega tainast rullides ning rooga ahju ajades.
Soovitus on aga teha pitsad rikkalikud, kui valida üheke pitsale mitte rohkem kui kolm-neli erinevat lisandit. Nii jäävad maitsed tugevad ning saab varieerid: mõni pitsa võib koosneda vaid lihast, mõni vaid erinevatest juustudest ja nii edasi. Olge mõttelennus vabad ...
Vaata, kuidas Jamie Oliver koos oma poja ja tütrega rikkaliku kattega ahjusooja perepitsat küpsetab: