Jätkame ka õhtusöögisoovituse rubriigis Prantsusmaa toidukultuuriga ning toome ideena tänaseks õhtuks välja kõige klassikalisema Pariisi maiuse ehk sibulasupi.

Sibulasupp võib tunduda rustikaalne ja lihtne, isegi labane, kuid seda ta kindlasti ei ole - sibulasupp kannab maitseesteetikat, mida paljud teised toidud ei suuda iial saavutada. Kokku asetatakse ühte kaussi "elama" kergelt magusaks hautatud sibulad, tummine veisepuljong, tugevamaitseline juust ja aromaatne leivakäär - sellise valiku hulgas balansi leidmine nõuab oskust ja kogemust. Sibulasupi kokku panemine on peakokkade hinnangul ülioluline, nagu sushi'gi puhul - iga element nõuab tähelepanu ja iga element peab olema perfektne.

Ehk siis sibul peab olema pruunistatud ja pehme, kuid ikka väheke al dente ja krõmps. Veisepuljong peab olema sügav ja aromaatne, leib tuleb enne maitsestada seda õigesti röstides. Juust, mis hakkab suppi katma, peab olema perfektselt asetatud, et kataks kogu kausi.

Proovige järele ning oleme kindlad, et kahetsema ei pea.

Vaata, kuidas valmistada Prantsuse köögi klassikat ehk sibulasuppi:

Oma Maitse