Kui vaadata otsa retseptile siis oleme lisanud lihale erinevaid maitseaineid. Oluline ongi, et liha valmistamisel tuleks võtta aega, et maitseid pidevalt timmida - suus hautist liigutades peaks tunda olema nii haput, magusat, teravat kui soolast. Ärge kiirustage: maitske ja maitsestage, maitske ja maitsestage.

Suurim lisand on aga kartulipudrule lisatud munakollane, mis muudab püree veelgi kreemiseks, kohevaks ja nauditavaks. Ideaalis võiks kartulipüree valmistada Kitchen Aid'iga, nii saab kontsistents ühtlane ja väga siidjas.

Peedisalatit võite timmida Balsamicoga ja tzatziki kaste olgu hapu ning värske.

Valmistamine
  • Alustame kartulitest: koori kartulid, lõika väikesteks tükkideks ja keeda rohke soolaga vees pehmeks. Kurna ja tõsta kartulid suurde kaussi: lisa kuum vahukoor, sulavõi, soola ja pipart. 
  • Pressi ja vispelda puder kreemiseks. Lisa hakitud till ja munakollane. Sega kartulipüree ühtlaseks. Kui püree on liiga paks, lisa kartulite keeduvett. Vispelda ühtlaseks. 
  • Nüüd liha: Haki küüslak ja sibul peeneks, riivi kooritud porgand, viiluta seened. 
  • Prae pannil oliiviõlis järjest kõik pehmeks ja läbi. Maitsesta lihasegu soola ja pipraga, lisa ka tšillikastet ehk Srirachat. Haki liha hulka ka till, petersell ja roheline sibul.
  • Prae kuni lihasegu on ühtlane ja valmis. Maitsesta veel: lisa ka veiniäädikat. 
  • Nüüd võta ahjuvorm ja pane liha ühtlase kihina põhja, kata liha kartulipüreega ja raputa kõige otsa riivjuustu.
  • Hauta 200 kraadises ahjus karjasepirukas läbi, grilli juust pealt krõbedaks.
  • Võta vorm ahjust, lase 10 minutit jahtuda, lõika lahti ja serveeri koos riivitud keedupeedi ning tzitziki kastmega. 
  • Head isu!
Kreemine ja krõbe "uut moodi" Karjase Pirukas