Liha tasuks osta suur tükina ja ise lahti lõigata, mitte usaldas juba valmispakendatud liha. Esiteks saab ise lõigates paremini jälgida lihatükkide suurust, teiseks tagada liha enda kvaliteedi. Teine oluline reegel, mida järgida, ütleb, et lihahautiseks mõeldud maitseained tuleks enne kasutamist röstida, sest kuumus paneb vürtsides õli liikuma ja tugevdab maitseid.

Vaata, kuidas valmistada klassikalist Ungari veiseguljašši:

Valmistamine
  • Lõika liha kuubikuteks, nii 2cm küljepikkusega. Maitsesta liha soola ja pipraga.
  • Pruunista liha pannil kuldseks ja tõsta haudepotti.
  • Samal pannil prae oliiviõlis kuldseks ka suure lõikega hakitud sibul. Tõsta ka sibul haudepotti.
  • Nüüd purusta uhmris köömned ja pane samale pannile röstima. Lisa pannile ka majoraan, tüümian, paprikapulber ja Cayenne pipar. Rösti minuti jagu. Nüüd vala pannile pool kanapuljongist ning hauta pannilt kõik sinna jäänu puljongisse.
  • Vala puljong haudepotti ja lisa sellesse veel toimatipasta, loorber, purustatud küüslauku ja maitsesta pada soola ning pipraga.
  • Lisa patta ka viimane ots kanapuljongit, suhkur ja Balsamico äädikas ja sega hautis läbi. 
  • Nüüd tõsta kõrgel temperatuuril hautis keema, mille järel alanda temperatuuri selliselt, et hautis vaid natukene mullitab.
  • Hauta guljašši 2 tundi madalal tulel. Samal ajal keeda juurde lintnuudlid.
  • Serveeri hautis nuudlitega, lisa hapukoor ja hakitud roheline sibul.
  • Head isu!