Pannkook on vedelast taignast pannil küpsetatud õhuke kook. Tundub lihtne ja lineaarne, kuid ka pannkookidel ja pannkookidel on vahe: vaid õigesti kokku klopitud õhuline tainas ning puhas või ja ülikuum pann annavad ideaalsed tulemused.

Erinevate maade köögis on pannkoogi koostis, valmistamine ja söömine veidi erinevad. Tihti süüakse pannkooke erinevate magusate või soolaste lisanditega, näiteks moos, mesi, siirup, šokolaad, puuviljad, aga ka lihatooted (hakkliha, sink), juust ja nii edasi.

Pannkook on kujult tavaliselt ümmargune, selle paksus ja läbimõõt sõltuvad peamiselt kultuuritraditsioonidest, aga ka taina koostisest, panni suurusest ja tegija isiklikest eelistustest.

Pannkooki küpsetatakse terve pannipinna suurusena (ülepannikook) või on pannil korraga mitu väiksemat ümarat pannkooki.

Vaata, kuidas ChefSteps'i kokad küpsetavad imelisi ja õhulisi hommikusöögipannkooke:

PromoOma Maitse