06.01.2016, 12:05
KIIRE HOMMIKUSÖÖGI SOOVITUS: Valmista ideaalne hommikune võileib ehk kuulus Croque-Madame
Prantsusmaa baaridest ja kohvikutest alguse saanud imeline võileib koondab endas parimat täistera saia, Emmenthali juustu ja sealihasinki, mis ahjus ja pannil imeliselt krõbedaks valmistatud. Ülim hommikune ärataja, parim pohmelliravim ning lihtsalt mõnus amps kui toidust on vaja saada kosutust ka hingele.
FOTO:
Vahet tehakse sama võileiva erinevatel versioonidel ehk valikus on nii Croque-Madame, kui Croque-Monsieur. Vahe on selles, et Croque-Madame'i puhul lisatakse ahjust tulnud võileivale selga vedela munakollasega härjasilm. Samas ei ole jäädud vaid nende kahe versiooni juurde, ning see kuulus Prantsuse võileib on nagu Itaalia pitsa, igaühel on oma versioon:
- croque provençal - tomatiga võileib
- croque auvergnat - Bleu d'Auvergne juustuga
- croque gagnet - Gouda juustu ja andouille'i varsity
- croque norvégien - lõhe või forelliga
- croque tartiflette - viilutatud kartuli ja Reblochon'i juustuga
- croque bolognese / croque Boum-Boum - Bolognese kastmega
- croque señor - tomatisalsaga
- croque Hawaiian - ananassi viiludega