Prantslased on maailma parimad kokkad ja kokakunsti järgijad põhjusel, mis on ilmne kui vaadata iga nende kokaraamatut või menüüpilti: toidud on perfektselt selged, ilusad ja värvilt selged. Eriti paistab siin silma omlett, mida valmistatakse kaua, madalal tulel ning pruunistamata.

Prantslased ütlevad, et omleti hommikusöögiks valmistamine ei ole sprint, vaid maraton, omletti tuleb vaikselt ja järjepidevalt küpsetada, pannil segada ning mitte lasta liiga valmis saada ega pruunistuda. Retseptist selgub ka, kuidas seda perfektselt teha.

Kaks reeglit on aga ilmsed: perfektse omleti valmistamiseks peab olema väga hea pann, väga head toorained ja püsivust. Lisaks heale pannile, mis ei kärsata, tuleks valida omleti ja panni vaheliseks kihiks väga kõrgeprotsendilist Prantsuse võid - see tagab, et omletipind saab kuldkollane, aga mitte pruun. Kvaliteetne muna tagab aga selle, et omlett on kuldkollane.

Munade kokkuvispeldamisel tuleb silmas pidada, et munad on vaja segada ühtlaseks massiks, mitte vispeldada segusse õhku, nagu tihti tehakse. Küpsetamise ajal tuleb munasegu pidevalt pannil liigutada, et madalal temperatuuril koaguleeruvad munatükid ühtlaselt jaguneksid.

Vaata, kuidas valmistada hommikuks üks perfektne Prantsuse stiilis omlett murulaugu lisandiga:

KingitusOma Maitse