Lastemenüüs pakutavad toidud tunduvad sageli isuäratavamadki, kui täiskasvanutele mõeldud menüüs olevad road. Toidud on sageli lihtsad, maitsvad ja portsjonid on parajad mõnusaks kõhutäieks. Kuid milleks on restoranid, pubid ja kiirtoidukohad ette määranud vanusepiirangud?

Samasugune küsimus tekkis Rachel Kirby'l Nashville'i linnas USA-s, kes oma 33-aastasest vanusest hoolimata tellib tihti lastemenüüst, vahendab Business Insider.

Kirby'le meeldib tellida väiksemaid portsjone, mida pakutakse enamasti vaid alla 12-aastastele lastele. Kui kiirtoitu pakkuvad söögikohad ei näe selles tavaliselt probleemi, ei tohi Kirby enamikes a la carte restoranides lastele mõeldud hõrgutisi tellida.

Kendall Goodrich, Wright State'i ülikooli turundusosakonna juht, ei ole üllatunud: „Kui kõik telliksid lastemenüüst, ei teeniks restoranid mingit raha."

Tema sõnul on lastemenüü eesmärk peresid söögikohta meelitada: „Väikeste lastega pered valivad restorani tihti just soodsa lastemenüü järgi." Vanematelt eeldatakse aga alati täishinna maksmist.

Millisel määral restoran lastemenüüst tellimist keelab, sõltub paljuski ettevõtte eeskirjadest või omaniku isiklikust stiilist. Restoranid ei soovi ju lojaalsete klientide kaotamisega riskida, nendib Goodrich.

Oma Maitse