Eneses urgitsemine ei täida kõhtu, söögitegemine ei soosi eneseanalüüsi. Siiski pole paha end natuke paremini tundma õppida, et veel paremini toitu valmistada. Kui vastad ausalt järgnevatele küsimustele, saabub tõehetk kohe.

1. Miks sa kokkad?
a) Huvitav on.
b) Et perele ja külalistele rõõmu valmistada.
c) Väljas söömine on jube kallis.
d) Nälg sunnib.

2. Kuidas sa kokkad?
a) Inspiratsiooni ajel.
b) Nagu vanaema õpetas.
c) Nii, nagu on kokaraamatus kirjas.
d) Vastumeelselt.

3. Millal sa kokkad?
a) Siis, kui vaim peale tuleb.
b) Kolm korda päevas.
c) Kui lastel kõhud tühjaks lähevad.
d) Kui mul endal kõht tühjaks läheb.

4. Kas oled kokanud seksi saamiseks?
a) Ei.
b) Jah.
c) Olen, kuid tulemusteta.
d) Mis asi see seks on?

5. Kui tihti kutsud sõpru külla, et neid maitsva toiduga rõõmustada?
a) Iga päev.
b) Igal nädalavahetusel.
c) Käin ise sõprade juures söömas nii tihti, kui saan, isegi võõraste juures olen käinud.
d) Mul ei ole sõpru.

6. Millega üllatad ootamatut külalist?
a) Mõne eksootilise roaga.
b) Pakun eilset suppi või midagi.
c) Küpsiste ja tassi teega.
d) Ähvardan politseiga, kui ta kohe ei lahku.

7. Mis teeb grillimise nõnda toredaks?
a) Grillimine on tegevus, mis ühendab kokkamise ja seltsielu.
b) Päike, õhk, loodus.
c) Saab kokkamise kõrvale valjusti muusikat kuulata.
d) Grillimise juures pole midagi toredat.

8. Millal viimati ühe ehtsa pikniku korraldasid?
a) Eile.
b) Eelmisel nädalal.
c) Eelmisel suvel.
d) Eelmises elus (olin 14. sajandil Tiibeti mägedes kitsekarjus).

9. Mis teeb toidu heaks?
a) Armastus ja rõõm, millega see on valmistatud.
b) Õigesti valitud valmistamisviis ja korrektselt valitud vürtsid.
c) Et jätkub kõigile ja jääb ülegi.
d) Odav omahind.

10. Mis on koka jaoks suurim tunnustus?
a) Sinu valmistatud road pannakse viimseni nahka ja pärast tullakse retsepti küsima.
b) Sind kutsutakse esinema kokasaatesse, mille patrooniks on Evelin Ilves.
c) Küsimus “Mis see kõik maksma läks?”.
d) Kui peksa ei anta.

Loe nüüd punktid kokku
Vastusevariant a annab 40, b 30, c 20 ja d 10 punkti. Kui skoor ulatub üle 300, oled meisterkokk, sinu roogasid jumaldavad kõik.
Kui said punkte üle 200, võid enesega üpris rahul olla.
Kui punkte on 100–200, on sinu kokakunstil veel kõvasti arenguruumi. Aga paanikaks pole põhjust,
nälga sa ei jää. Kui suudad oma mõtlemist muuta, võid tõusta mahajaana järgmisele tasemele

KingitusOma Maitse