Teise koha võitis Kristina Remmel artiklite eest “Veinimärkmeid läbi aegade – vaimukast värsireast puuviljasalatini” (KÖÖK #16_2) ja “Lõhnab nagu naabrinaise kaminatuli – metafoor, veinikirjelduse asendamatu abiline” (KÖÖK #19_1). Žürii tunnustas Kristina Remmelit väga hea teema püstituse ja käsitluse eest, ning kirjutamist Kalev Kesküla vaimus.

Kolmandale kohale tuli Ketri Leis artikliga “Parim õppimise viis on võistlemine” (Edasi.org), mis heidab vahetu ja siira pilgu sommeljeede võistluste eripäradesse.

Žürii andis seekord välja ka rea eripreemiaid:

Toomas Toomsoo - artikli eest “Veini mõju tervisele Prantsuse paradoksi valguses” (Vine.ee). Artikkel seob soravalt kokku teemakohased müüdid ning, arsti poolt kirjutatuna, on värske ja asjatundlik lähenemine vanale, kuid siiani tundlikule teemale.

Kristel Voltenberg - artiklite eest “Šampanjast, millega Tartus rahulepingu sõlmimist tähistati”, “Klarett on naps poiste jaoks, portvein meeste jaoks, kuid see, kes tahab saada kangelaseks, peab jooma brändit” ja “ Küsite minult, milliseid veine ma armastan? Küsige minult parem, milliseid naisi ma armastan” (kõik Mulligalerist.blogspot.com). Eesti Vabariik 100 raames veidi teistsugune käsitlus joogikultuurist.

Hannes Sarapuu - artikli eest “Kuidas minust sai teefarmer Gruusias” (Edasi.org). Väga inspireeriv ja särav teekonna kirjeldus.

Janeck Uibo – Uue ja kaasaegse keskkonna Edasi.org loomise eest, mis pakub regulaarselt kvaliteetset lugemist veinikultuuri teemadel

Arne Pajula - Vaade tammevaati (VINE), kui kõige rohkem entsüklopeediliste teadmiste edastamisega silma paistnud artikli eest

Persoonilugude eripreemiad:

I koht Ene Kaasik - artikli eest “Tiina Tauraite lugu. Pipraviina...” (KÖÖK #13_3)

II koht Ene Ojaveski - artikli eest “Kristjan Peäske – Kirglik töömees” (KÖÖK #18_4)

II koht Kadri Kroon - artikli eest “Uus veinimaailma James Bond” (Edasi.org)

Sel aastal anti esmakordselt välja ka publiku hääletuse eripreemia. Enim hääli sai Kristel Voltenbergi artikkel “Šampanjast, millega Tartus rahulepingu sõlmimist tähistati” (Mulligalerist.blogspot.com). Teist ja kolmandat kohta jäid omavahel võrdselt jagama Ülle Valdre artikkel “Armeenia veinide uus tulemine” (Vine.ee) ja Igor Söödi artikkel „Kes otsustab veinipudeli sisu ja hinna üle?” (Edasi.org).

Žüriisse kuulusid Liina Kesküla, Karl Martin Sinijärv, Heidi Vihma, Siiri Kirikal ja Kristjan Markii.

Ajakirjanik, luuletaja ja kirjanik Kalev Kesküla võttis eestlaste veinialase harimise enda südameasjaks. Kalevi veinijuhid ja -artiklid olid talle omaselt põhjalikud ja harivad. Eesti Sommeljeede Assotsiatsioon annab Kalev Kesküla nimelist parima veinikirjutise preemiat välja juba viiendat korda. Eelmistel aastatel on auhinna võitnud Arne Pajula, Siiri Kirikal, Sakarias Leppik, Kristjan Markii ja Kristjan Ots.

Parima veinikirjutise preemia on alati 12 pudelit selle aasta Eesti parima sommeljee valitud veini ja diplom. Seekord valis veinid välja sommeljee Ketri Leis veinibaarist Pazzo.

Gramona Argent Rosé Brut Nature Gran Reserva 2013, Penedés, Hispaania (Duoteek OÜ)
David Leclapart L'Apotre Blanc de Blancs NV, Champagne, Prantsusmaa (Brillare OÜ)
Nikolaihof Steinriesler Trocken Riesling 2004, Wachau, Austria (Album OÜ)
Di Meo Vittorio Greco di Tufo 2007, Campania, Itaalia (Grappolo OÜ)
Domaine Guilliume Vrignaud Chablis 1er Cru "Fourchaume" Vieilles Vignes 2012, Chablis, Prantsusmaa (Album OÜ)
Marjan Simcic Selekcija Sauvignon Blanc 2016, Brda, Sloveenia (Veinikelder OÜ)
Chateau Lagrange, Saint Julien 2003, Bordeaux, Prantsusmaa (Liviko AS)
Castello di Querceto Il Picchio Gran Selezione Chianti Classico DOCG 2013, Toscana, Itaalia (Manipenny OÜ)
Claus Preisinger St. Laurent XTRAVAGANZA 2013, Neusiedlersee, Austria (Veinikelder OÜ)
Sadie Family Poffader 2014, Swartland, Lõuna-Aafrika (WestCape OÜ)
Glekhuri Kisiskhevi Saperavi Qvevri 2016, Teliani, Georgia (Dunker Estonia OÜ)
Carpinus Tokaji Aszú 5 pyttonyos Furmint 2013, Tokaj, Ungari (Veinikelder OÜ)