“Ma olen kasvanud üles Pärnu kalaga ning minu jaoks on oluline seda head toorainet ka teistele valmistada ja tutvustada. Loomulikult räägin ma siinkohal valgest kalast. Ning inimestele meeldib kala ning kohvikusse tullaksegi seda just otsima. Meil oli alguses menüüs näiteks üks mittekalaroog ehk terve tibupoeg, kuid koristasin selle sealt üsna kiiresti ära kuna sööjaid ei olnud. Kõik sõid kala,” mainib Krass.

Kohvik avati 2014. aasta suveks ning peale kahte hooaega ollakse jõudnud paljude südametesse, kuid siiski on ka Pärnus inimesi, kes neist kuulnud ei ole. Seda hakatakse sellel suvel parandama.

Pärast kooli lõpetamist Pärnus Ammende Villas ja Tallinnas restoranis Cru töötanud Krass sai aga pakkumise kohalikult kalakaupmehelt teha uuele turule kalamüügi punkti kõrvale ka kalakohvik. Krass ei mõelnud kaua ning võttis pakkumise vastu ning nüüd toimib ideaali lähedane sümbioos: Kalamajakas toob kala turule – nii Pärnu lahe, Peipsi järve kui muude maailmamerede kalad – ning kohvik koos peakokaga küpsetavad need imelisteks roogadeks. Kohvik avati 2014. aasta suveks ning peale kahte hooaega ollakse jõudnud paljude südametesse, kuid siiski on ka Pärnus inimesi, kes neist kuulnud ei ole. Seda hakatakse sellel suvel parandama.

“Ma ise olen ka kalamees ning õngitsen suurema hea meelega ning minu jaoks on parima kala see, mis viimasena püütud ehk siis ma valmistan heal meelel igat kala ning ei eelista ühtegi uimelist. Selletõttu on ka kohviku menüüst käinud läbi üsna suur nimestik erinevatest kaladest,” selgitab Krass.

Pärnu restoraninädala raames serveerib peakokk näiteks latika karreed peakapsalehe chipsis koos pooltoore munaga.

Pärnu restoraninädala raames serveerib peakokk näiteks latika karreed peakapsalehe chipsis koos pooltoore munaga või kergmarineeritud Pärnu lahe tinti mõnusa külma salatiga külmas kurgikastmes. Keskkond ütleb kohvik, kuid Krassi road röögivad tõelise gurmeetoidu järele

“Pärnusse on viimasel ajal tekkinud juurde palju uusi ja julgeid söögikohti, mis kõik tõstavad selle linna kulinaarset taset,” mainib ka Eesti restoranide TOP50sse kuuluva kalakohviku peakokk.

Pärnu kohviku edu najal on lennatud ka pealinna kanti ning eelmise aasta augustis avati kalakohvik ka Tabasalus. Nimeks on paigal FAO27 ning keskendub kohvik ikka kalale. Ka paiknemine on sarnane Pärnuga – kohviku kõrval asub kalapood.

“Ma olen nüüd Tallinna ja Pärnu vahet niipalju sõitnud, et silmad kinni võin liigelda. Aga uus kohvik on avamiseks valmis. Me hakkame seal ka igapäevaselt õues “päeva kala” suitsutama ning selle lõhnaga inimesi lähemalt ja kaugemalt ligi meelitama,” mainib Krass.