Eelista kodust kohvi ja termostassi

Kui tuulise ilmaga on soov siiski sooja jooki nautida, võiks eelistada kodus kohvi valmistamist ja soovi korral termosega kaasa võtmist. Kodust kohvi kaasa võttes saad kindel olla, et kohv on valmistatud just endale meelepärasel viisil ja sobivate koostisosadega. Seejuures saad kohvi ise valmistades kindel olla selles, et jook on valmistatud kvaliteetsest kohvist ning lisatud ei ole kunstlikke magusaineid.

Nii saad omakorda kindel olla, et kohv ei hakka mõjutama kehakaalu ega lisa menüüsse üleliigseid kaloreid. Vähemoluline ei ole ka keskkonnategur – ühekordsed kohvitopsid on sageli lamineeritud ning seetõttu ei ole selliseid topse võimalik taaskasutada. Termostass seevastu on oluliselt keskkonnasõbralikum ning tasse leidub erinevate mõõtude ja kujundustega, nii plastmassist, klaasist, roostevabast terasest kui isegi bambusest.

Vali sobiv piim

Meelepärase kohvijoogi valmistamisel sõltub palju piimast. “Piimavahu tekstuur oleneb kõige rohkem piimast, mida kasutatakse,” sõnas barista Helger Aava. “Kuni piimas on valku, vahustuvad kõik piimad hästi, kuid lõpptulemus sõltub ka piima rasvaprotsendist ning pastöroseerimisprotsessist. Kes eelistab tihket piimavahtu, võiks eelistada kõrgema rasvaprotsendiga piima,” täpsustas Aava.

Seega sõltub piima valik tarbija maitse-eelistustest ning konkreetsetest soovidest. “Proovida võib ka taimseid piimasid, mida kasutavad taimetoitlased ja veganid, kuid üha enam ka kõik need, kes soovivad erilisema maitsega jooki – eriti populaarsed on mandlipiim ja sojapiim, viimasel ajal on popiks muutunud metspähklipiim,” sõnas Aava.