Vürtsita jäätist talviste maitsetega

Poelettidel on lai valik erinevate maitsete ja lisanditega jäätiseid, mille seas on paljudel kindlasti juba oma lemmikud välja kujunenud. Jõuluhõngulise meki saavutamiseks maitsesta oma lemmikjäätis erinevate vürtsidega, mis pakuvad maitseelamust ja aitavad luua pühade meeleolu. Katseta näiteks kaneeli, nelgi, muskaatpähkli või kardemoniga, mis lisavad jäätisele põneva maitsenüansi ja täidavad toa isuäratavate lõhnadega. Proovi julgelt erinevaid kooslusi ja naudi keha ning hinge soojendavaid jõulumaitseid!

Muuda argikohv eriliseks

Kohv on paljude jaoks asendamatu kaaslane, mille saatel alustada päeva, nautida puhkehetke kontoris või lõpetada maitsev õhtusöök. Kui pead kohvi kõrval lugu ka jäätisest, tasub need kaks ühendada ja tuua argirutiini veidi vaheldust. Lusikatäis rammusat jäätist auravas kohvitassis on nauding omaette, mis aitab toimekal tööpäeval aja maha võtta või täiel rinnal nädalavahetuse hommikul lõõgastuda. Lisa jäätisekohvile pühadehõngu lisamiseks ka näpuotsatäis kaneeli, mis muudab kohvielamuse veelgi erilisemaks.

Serveeri jäätist koduste küpsetiste kõrvale

Pühadeaeg käib käsikäes koduse kokkamise ja erinevate jõuluretseptide katsetamisega, milles on aukohal pähklid, rosinad ning erinevad talvised vürtsid. Hoole ja armastusega valminud küpsetis ei ole aga täiuslik, kui seda ei saada jäine jäätisepallike, mis kuuma koogiga kohtudes ahvatlevalt sulama hakkab. Kodumaine jäätis on magusate küpsetiste truu liitlane, kuna tasakaalustab ja täiustab iga maitseelamust. Jäätist on jõulukuul ideaalne serveerida ka koos sügisel purki pandud koduaia puuviljadega, aga ka ahjus küpsetatud õunte või pošeeritud pirnidega.