Uus Lasnamäel asuv Linnamäe Maxima XXX jäi eelmise ostukorvi koostamise ajal silma oma sooduspakkumistega. Sel korral olid paljud pakkumised Aitäh-kaardi omanikele ning see omakorda kajastus kohe ka ostukorvi lõpptulemuses - arvestame vaid hindu, millega saab poest tooteid osta ilma kliendikaarti omamata.

Rimis oli kõige rohkem sooduspakkumisi. Hoolimata sellest jäi Rimi soodsamale Prismale ja Säästumarketile alla, määravaks sai eelkõige odava ketšupi puudumine. Jätame siinkohal küll tarbija otsustada, kuivõrd 30-sendise kilohinnaga ketšup tegelikult ka ketšupi moodi maitseb. Ostukorvi arvestusse läks sel korral Rimi omatoode, mille hinnaks oli 1.79€.

8. jaanuaril avaldatud Statistikaameti tarbijahinnaindeksit puudutavas pressiteates tuuakse välja, et eelmise aasta detsembriga võrreldes on piim ja piimatooted 8,3% odavamad. Kallinenud kaupadest mõjutasid indeksit enim alkohoolsed joogid, mis olid aastataguse ajaga võrreldes 6,8% kallimad. Enim on kallinenud kuivatatud puuvili ja pähklid (17%) ning suhkur (14%), odavnenud aga piim (17%) ja või (15%).

Vaata tervet tabelit jaanuarikuu ostukorvidest SIIT!

* * *

KUIDAS HINDU VAADELDAKSE?

1182 Toiduhindade vaatlus on sõltumatu ajakirjanduslik hinnavaatlus. Võrdleme Eesti erinevates suuremates poekettides müüdavate levinud toidukaupade hindu. Võrdluses püüame võimalikult samastuda keskmise tarbijaga ning valime vastavalt sellele ka võrreldavad kaubad. Enamjaolt võrdleme sama kaaluga pakendeid erinevates poodides, enamike toodete puhul otsime kõige odavamat antud kaalus toodet.

TÄHELEPANU! Tulenevalt erinevate kaupluste kaubavalikust on ketšupi, juustu ja hakkliha puhul arvestus kilohinna põhine - kui mõnes poes pole vastavalt 350g või 500g pakendit, siis kasutame kilohinna arvutamiseks sama toote väiksemat pakendit ning arvestame välja antud kilohinnaga meie võrdlustabelis oleva pakendi hinna.

NÄIDE: kui juust on võrdluses 350g pakendiga, kuid mõnes poes on võrreldavat toodet vaid 200g ja 500g pakendis, siis võtame 350g juustu hinna arvutamisel aluseks 200g pakendi kilohinna.

1182 ostukorvi meeskond ei võta endale vastutust kauba halva eksponeerimise või puuduvate hinnasiltide eest, lähtume olukorrast, milles oleks ka poodi külastav klient. Seega, kui toode on otsas või selle läheduses pole nähtaval hinnasilti, antud toode ka arvestusse ei lähe.