“Nende huvi mahepiima vastu näitas, et see on meie võimalus laiendada sortimenti veelgi ning seeläbi tunnustada selle valdkonna põllumajandustootjaid,” rääkis Kivine.

Veterinaar- ja Toiduametilt saadud sertifikaat innustas Saaremaa Piimatööstust kohe tootmisega alustama. Nii valmis 2015. aasta viimastel päevadel esimene partii mahejuustu, mis tänaseks on jõudnud Itaalia turule. Itaalia, mis on üks suurematest juustumaadest, võttis mahejuusti väga hästi vastu, mistõttu on nüüdseks sõlmitud kokkulepe juba mitmele partiile.

Eesti poelettidele jõuab esimene partii mahejuustu Ülo Kivise sõnul juba selle aasta kevadel.

“Kuigi mahejuustu tarbijaskond on nii Euroopas kui ka Eestis täiesti olemas, ei saa need kogused olema suured. Oleme otsustanud mahejuustu müügist saadava tuluga motiveerida mahepiima tootjaid, tunnustades sellega mahetootmist ning rõhutades looduslikule erisusele, mida saarte piimandus pakub,” lausus Kivine. Tema sõnul on Piimatööstusele hetkel oluline mahepiima tootmise populariseerimine.

Saaremaa Piimatööstus on Saaremaa ja Hiiumaa piimatootjaid koondav kodumaine ettevõte, mille eesmärgiks on kvaliteetsete ning maitsvate toodete valmistamine nii kodumaale kui ka välisturule.