"Pakun Õllesummeril näiteks Herbi klassikat ehk bataadi friikad karulaugu majoneesiga. Samuti saab süüa pita falafeleid ja Kimchi vegan hotdog'i," selgitab Mägi.

Kuidas tekkis Sul idee luua food truck? Miks just toiduauto?

Food truck'i idee on kogu aeg mul peas olnud. Korra puutusin Belgias kokku sellise vegan-cateringautoga nagu "Just Like Your Mom". Nemad toitlustavad pidevalt vegan toiduga erinevaid festivale ja teevad seda ülihästi ning coolilt. Minul oli ka õnn neid ühel üritusel köögis aidata - see oligi vist üks suurimaid tõukeid, et ise midagi sarnast ära teha. Pean neid kokkasid mingis mõttes oma iidoliteks.

Miks Sa valisid pakkutavaks toiduks aga taimetoidu?

Olen ise olnud vegan üle 10 aasta ja see ongi minu elu. Kuna mulle meeldib head vegantoitu teha, siis otsus oli minu jaoks väga lihtne.

Kui kaua võttis protsess aega - idee sünnist kuni auto leidmise ning food truck'ina teele saamiseni?

Autot otsisin vaikselt umbes kaks aastat, intevsiivsemalt aga aasta - sel ajal vaatasin iga päev mitu korda päevas ühte Saksa autode veebilehte. Korra leidsin sealt ühe hea pakkumise, aga see pakkumine kadus juba paari tunniga. Oma auto leidsin läbi sõprade - mulle saatis üks tuttav lingi automüügikuulutusega, sõitsin seejärel kohe Saaremaale autot vaatama ning sõitsingi sellega kohe Tallinnasse ka tagasi. Umbes pool aastat ehitasin ja nuputasin, kuidas kõik autos, köögis ja nii edasi, toimiks. Esimene üritus oli kus Herbi oma värvides kohal oli, oli Tallinna Telliskivi Tänavatoidufestival.

Mis on olnud kõige hullem ja mis kõige lahedam kogemus Herbi ehitamise juures?

Kõige hullem kogemus oli see kui ülevaatlusel öeldi, et väga lahe auto ja täitsa korras arvestades tema vanust. Kui aga ülevaatuselt koju jõudsin, läks autol ootamatult kütusepump katki. Õnneks paar päeva enne esimest üritust Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus sain auto ikka korda. Parim on siiani olnud see, et igav ei hakka kunagi. Aga kuna hetkel ei ole veel suurt kogemust Herbiga toimetamisel, siis ei oska öelda, mis on kõige parem ja halvim kogemus.

Milline on Herbi food truck'i menüü, kui tihti vahetub ning mis on tänaseks saanud hitiks?

Herbi menüü on niikaua üsna muutuv, kuni olen leidnud need hitid, mille kohta pärid. Plaanin aga Herbi aknast serveerida burgeireid, wrappe, suppe, salateid, hotdoge ja nii edasi … Teemaks ongi hea vegan-tänavatoit. Hetkel on Herbi hitt kindlalt bataadi friikad karulaugu majoneesiga - seda rooga saab alati Herbist, ükskõik, kus me ka hetkel ei oleks.

Kui mitmekesi Herbit teed - kes Te olete? Mis on Teie kõigi taust ja kui kaua olete toidupakkumisega seotud olnud?

Mina ise olen Vegan restorani V peakokk, Herbi on siis minu väike kõrvalprojekt. Ma olen õnnelik, et minu ümber on palju häid sõpru, kes tahavad Herbiga koos ringi vurada ja käe külge lüüa. Herbil ei ole kindlalt tiimi, inimesed vahelduvad olenevalt üritusest ja ma tahan pakkuda seda võimalust paljudele oma sõpradele. Vegan toit, gänkstaräpp ja palju nalja … kes ei tahaks sellist suvetööd.

Kus saab Herbit näha lähiajal ja sellel suvel üldse?

Herbi järgmine ülesastumine on järgmisel nädalal Õllesummeril. Lisaks sellele oleme minemas veel paljudele festivalidele läbi suve, nagu Intiskurmu, Electronic Family Tallinn, Skeneraatori festival, Rootsi taimetoidumess ja kui mahti siis tuleb veel üritusi. Plaanin tegelikult mingitel hetkedel ka lihtsalt mõnedele tänavanurkadele ilmuda.

Kuhu on Sul plaan Herbi bränd arendada?

Herbit iseloomustab hea vegan toit ja toredad inimesed. Sellel aastal õpin ja katsetan, kuidas üldse seda toiduautot pidad. Järgmise aasta suvefestivalide graafik on aga kindlasti juba tihedam.

Kes on Herbi klient ja kellele on Sinu food truck ning menüü mõeldud?

Veganeid on Eestis juba väga palju ning tean, et festivalidel üldiselt ei ole võimalik kas head või üldse mingit vegan toitu saada. Herbi hakkabki nüüd siis vastutama selle eest, veganid nälga ei jääks. Teine portsjon kliente võiksid olla need mitteveganid, kes tahavad saada teada ja maitsta vegantoite - tahan tõestada, et vegantoidud on maitsvad ning see pole vaid salatileht taldrikul. Tahan näidata, et saab teha väga maitsvat, toitvat ja imelist vegan-tänavatoitu. Toitlustuses töödates on alati olnud minu eesmärgiks pakkuda inimestele head toitu ja neid sellega üllatada.