Tarbijad valivad selle vee just nimelt sellepärast, et seda pole kloori või fluoriidiga puhastatud, veest pole välja filtreeritud vajalikke mineraale, ega pakkekeskonnas pole seda vett pandud kokku osooniga.

Küsimusele aga, et kas sellist vett peaks jooma, ütlevad eksperdid kui ühest suut: EI! JAH! VAHET POLE! Loomulikult oleme me kõik joonud elus allikast vett - matk looduses pole ilma selle aktita justkui täiuslik -, kuid teinud seda alati usaldusväärsest kohast. Suures plaanis ei ole mingit vahet, kas juua pudelivett, kuhu on peale puhastamist mineraalid tagasi pandud, kraanivett või nii öelda "toorest vett". Vesi on vesi. Aga ...

"Toorel veel" on suurem risk olla siiski mürgine: allikavesi on loodulik vesi, mis puhastub läbi maakoore filtreerudes, samas ei saa aga kunagi garanteerida, et selles vees ei ole säilinud looma ja linnu väljaheite jälgi, osiseid pestitsiididest, parasiite või raskemetalle. Koolera, A-hepatiit ja E.Coli on väga lihtsad selle vee kaudu levima. Lõppsõnana peaks pigem sellisest veest hoiduma.