• 100% täismahl on tõeline vitamiiniallikas, sest selles leidub sarnaselt värskete puuviljadega B-grupi vitamiine, A-vitamiini või beeta-karoteeni, C-vitamiini, P-vitamiini ja E-vitamiini.
  • Lisaks sisaldavad täismahlad kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, seleeni, rauda, fosforit ja palju muid organismile vajalikke mineraalaineid.
  • Marjade, puu- või köögiviljade pressimisel või püreestamisel saadud vedelik – täismahl – on pigem toit kui jook, sest vitamiinide, mineraalainete jm poolest on ta väga toitainerikas.
  • Kui tarbida päevas ca 2 klaasi mahla (keskmise arvestusega 400 ml mahla päevas), siis õunamahla juues katame päevasest C-vitamiini vajadusest peaaegu poole, tomatimahla juues pea 2/3, apelsinimahla juues aga isegi rohkem, kui päevane vajadus ette näeb.
  • Mida kiiremini ja tugevamini mahla pressida, mida vähem on liigset temperatuuri tõusu ja mida vähem aega mahl pressimisel metalli ja õhuga kokku puutub, seda kindlam võib olla, et selles on säilinud ka palju kasulikku.
  • Mahlades sisalduvad orgaanilised happed muudavad mahlad happeliseks. Hapete neutraliseerimiseks ja hammaste tervise huvides võiks klaasi mahla juurde ampsata väikese juustupala.
  • 100% mahl ei sisalda kahjulikke suhkruid, sest kui piirata tuleks eelkõige sahharoosi ehk tavalise lauasuhkru tarbimist, siis viljades sisalduvad hoopis loomulikud puuviljasuhkrud fruktoos ja glükoos.
  • Kui pakendil on kiri “100% mahl”, võid olla kindel, et mahla valmistamisel pole kasutatud mahla maitset ega säilivust parandavaid aineid.

Kuigi organism vajab täisväärtuslikku toitu aastaringselt, tõuseb vitamiinidega laadimine tugevamalt päevakorda kas pärast pikka talve kevadväsimusega võideldes või siis just enne külma talve ja viirusteperioodi. Viimasega seisame õige pea silmitsi, nii et klaasitäis (või kaks) mahla päevas kulub praegu igati marjaks ära.