Rimi kokk soovitab näiteks eelmisel õhtul üle jäänud ahjupardist teha perele järgmisel päeval moodsaid hommikuvõileibu, mille valmistamiseks läheb vaja hapukapsast, pardiliha jääke, seemneleiba ja rohkelt rohelist. Lisada võib vabalt valitud vürtsikat tomatikastet.

„Üleliigsed verivorstid pista aga ahjuvormi, keedetud kartulite ja hapukapsa kihi peale. Kõige tipuks veel korralik kiht pohlamoosi ja tort nagu muiste valmib ahjus poole tunniga,“ õpetab Jörgen Kohal tegema verivorstitorti.

„Võib-olla tuleb nii mõnelegi üllatuseks, et karamellkomme võib kasutada suhkru asemel purustatud kujul. Samuti võiks proovida karamellkommidest teha ahjus nii-öelda magusaid vitraaže. Kummikomme seevastu annab panna koos mahlaga sügavkülma, et valmistada neist mahlapulki,“ lisas Rimi kokk. „Kommidest saab teha ka ameerikapäraseid küpsiseid, mille jaoks läheb vaja jahu, küpsetuspulbrit, soola, võid, fariinsuhkrut, muna ja loomulikult komme.“

Kommiküpsised:

250 g nisujahu
0.75 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
150 g võid
100 g fariinsuhkrut
150 g suhkrut
1 suur muna
250 g komme (võib asendada šokolaaditükkidega, kuid siis taignasse segatult)

Sega jahu, küpsetuspulber ja sool omavahel. Hõõru toasoe või fariin- ja tavalise suhkruga kohevaks. Lisa vahustades muna. Sega õrnalt juurde jahusegu. Suru tainas ühtlaseks, kata toidukilega ning pane paariks tunniks külmkappi tahenema. Võta lusika abil sellest umbes 40-grammiseid tainapalle. Suru pallid pätsiks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsisepätsi peale tõsta teelusikaga jämedalt hakitud kommid. Jäta piisavalt ruumi küpsiste vahele, sest need vajuvad küpsedes laiali.

Küpseta 175-kraadises ahjus 16–20 minutit, kuni küpsised on kuldsed. Võta küpsetusplaat ahjust välja ja libista küpsised jahtuma! Küpsised jahtudes tahenevad ja muutuvad krõbedaks.