Eesti Leivatööstuse trumbiks on naturaalselt kääritatud juuretis, millest valmivad maitsvad leivad ja sepikud. Vanarahvas on öelnud, et juuretises on leiva hing. Esivanemaid austava mõtteviisiga hoitakse elus vanaemade tarkust ning sajandeid kestnud leivatootmise traditsioone. Kui paljud kohalikud tootjad tarnivad juuretist mujalt Euroopast, siis Eesti Leivatööstus kasvatab oma juuretise ise.

Eesti Leivatööstuse rukkileib Rukkirääk hinnati Eesti Parimaks Pagaritooteks 2016. Rukkirääk sai väärika tunnustuse tänu oma erilisele sisule ja väljanägemisele. Leiva maitses on õrnalt tunda koriandrit, lisaks sellele on toode valmistatud naturaalselt kääritatud juuretisega ning erinevalt paljudest teistest rukkileibadest, ei sisalda Rukkirääk nisujahu.

Ka Rukkiräägu toote nimi ja pakend on pagaritoodete seas uuenduslikud. Tavapärase tagasihoidlikuma ja traditsioonilisema pakendi asemel on Rukkiräägu rukkileib pakitud türkiissinisesse minimalistliku kujundusega leivakotti. Toote nimi Rukkirääk viitab aga otseselt rukkile ja rukkileivale. Lääne-Nigula rahvatarkuse järgi teati, et rukkis oli rääk nagu haldjaks, kui ta karjus, siis tähendas see head rukkisaaki.

PS: Kes õige räägu kätte saab, on võitja! Ostes perioodil 21.03.–24.04.2016 Rukkiräägu vormileiva, võid võita stiilse linnajalgratta Electra Cruiser Delivery 3i, mõnusa piknikuteki või riidest poekoti. Täpsema info leiad Rukkiräägu kampaania veebilehelt!

Tervislik võileib rukkileiva, toorsuitsuforelli ja avokaadoga (4-le)

Vaja läheb:

  • 8 viilu Eesti Leivatööstuse Rukkiräägu rukkileiba
  • 200 g toorsuitsuforelli
  • 50 g Saaremaa Piimatööstuse soolakristallidega võid
  • 2-3 küpset avokaadot (Bambona)
  • 8 sl Maadlexi majoneesi-küüslaugukastet
  • Jahvatatud musta pipart

Valmistamisõpetus:

Rösti rukkileib rösteris. Määri leivale soolakristallidega võid. Poolita avokaado ning tõmba noaga avokaadopooliku sisse vaod. Tõsta lusikaga koore seest avokaadoviilud välja ja aseta leivale. Avokaadoviiludele säti õhukesed toorsuitsuforelli tükid ja kõige krooniks tõsta kalale veidi majoneesi-küüslaugukastet. Viimistle värskelt jahvatatud musta pipraga.

Veel põnevaid retsepte leiad ideaalse võileiva kodulehelt!

Jätku võileiba!


Jaga
Kommentaarid