"Kelner asetas tseremoniaalselt lauale liuatäie vähke; vähke, mille koorikud olid purustatud. Kõikide sööjate kõrvale asetati ääreni sulavõid täis hõbekausid ning rida röstitud saia. Šampanja vahutas klaasides roosakalt ... Vähkide liha oli hõrk ning maitsev, parim mereand, mida ta oli elus söönud. Vähimaitset saatis mõnusalt kuiv röstsai ning vedela või kergelt kõrbenud maitse."

Raamatutes alustab Bond oma söögikordi beluuga musta kalamarjaga, sööb avokaadot Prantsuse kastmes - seda palju enne seda, kui avokaadost sai revolutsioon maailma gastronoomias - ning naudib pidustustel veel elavaid vähke. Muid sõnu pole siinkohal vaja teha - James Bond on gurmaan, vahendab Food&Wine.

Olgugi, et Bond on läbi raamatute olnud vägagi seiklev ja otsiv oma toidueelistustes ning valikutega restoranides, armastab 007 ühte asja kõigist enam - mune. "Hommikusöök on Bondi päeva lemmiksöömaaeg," kirjutab Ian Flemming ramatus From Russia with Love.

James Bondi hommikusöök koosnes tavaliselt peekonist, mustast kohvist, jahutatud apelsinimahlast, röstsaiast, marmelaadist ja munadest, enamasti munapudrust. Kuid on ka teada juhtumeid, kus Bond naudib õhtuti mune Benedikti moodi.

James Bond sööb mune kokku kuues raamatus ja lühijutus, enamasti on tegemist hommikusöökide selle maa gastronoomia järgi, kus James Bond parasjagu paikneb.

Soovite ka nautida hommikusööki maailma kuulsaima spiooni, 007, retseptiraamatust? Siin on Ian Flemmingu poolt kirja pandud James Bondi lemmikretsept:

Hommikumunad James Bondi moodi
Neljale!

12 värsket muna
Soola ja pipart
Supilusikas värsket võid

Lõhu munad kaussi ning löö vispliga tugevalt vahtu. Sulata paksus malmpajas pool võist ning vala juurde munad. Küpseta väga madalal temperatuuril pidevalt mune segades ja kloppides. Kui munad on sellises valmimisastmes, mis veel pole parim, lisa ülejäänud või, eemalda pann tulelelt ning vispelda mune edasi.

Malmpanni pliiditulest jäänud soojus valmistavad munad imemaitsvaks. Lisa munadele ka peeneks hakitud murulauk ja maitse järgi ürte ning serveeri võis kergelt röstitus saial. Sobib imeliselt šampanja ja vaikse muusikaga.