Eesti inimesed on traditsiooniliselt kodumaiste marjade ning puu- ja köögiviljade valmides neist hoidiseid valmistanud. Tänavu hakkas nõudlus hoidiste säilitamiseks vajalike vahendite ja suhkru järele kasvama veel varem kui mullu ehk juba juunis,“ kirjeldas Maxima Eesti ostujuht Kristina Mustonen tarbijate ostukäitumist.

Mullu juunis ostsid eestimaalased Maxima kauplustes igapäevaselt keskmiselt 11 000 kilogrammi suhkrut, sel aastal tõusis nõudlus suhkru järele juba 25 protsendi võrra – 15 000 kilogrammini päevas.

Tarbimise kasvu on märgata ka teiste kaupade puhul, mis on otseselt seotud moosikeetmise ja muude hoidiste valmistamisega.

“Mitmesuguseid sügavkülmikusse sobivaid säilituskarpe on ostetud ligi 75 protsenti rohkem kui mullu. Tühjade klaaspurkide müük on lausa kaks korda kõrgem,” märkis ostujuht.

Varasemate aastate statistikale tuginedes võib hoidiste valmistamiseks vajalike kaupade ostu tippaega prognoosida juulikuuks. Samuti on oodata suurt nõudlust ka augustis-septembris, kui saabub seeneaeg ning hakkavad valmima õunad.

“Aasta-aastalt on märgata aina suurenevat huve nende toodete vastu, mis annavad võimaluse suvel ise söögipoolist kasvatada ja neist hoidiseid valmistada,“ lisas ta.