Miks ma ootasin õhinaga suve lõppu ja sügise algust? Ei, ma ei ole peast soe ega meeletu talve või suusaspordi fänn. Ma armastan hoidistamist! Ausalt öeldes teen ma seda aasta läbi parasjagu kättesaadavast toorainest, kuid sügis on ju hoidistaja paradiis! Kõik need kümned õunasordid, punapõsksed paprikad, erinevad kõrvitsad, lõhnavad aprikoosid... Need tekitavad minus vastupandamatu soovi kõige suuremad potid välja otsida ja pidurdamatult hakkima-keetma asuda, sest hoidistamine teeb õnnelikuks! Tänapäeval ei ole see mingi kohustus, kuna poest on ju saada kõike, mida hing ihkab – see on pigem hobi, mille tulemus on ühtviisi ilus ja praktiline.

Igaks aastaajaks on mul välja kujunenud omad lemmikud, mida kindlasti valmistan. Küsite endamisi kindlasti, mida ma nende purgikuhjadega peale hakkan? Talvisel pühapäeval pole midagi paremat kui hommikusöögiks teha pannkooke koduse moosiassortiiga, pidulikku õhtusööki ehib kindlasti omavalmistatud köögiviljahoidis ja neist saavad ka imelised kingitused! Ma pole veel näinud inimest, kes ei rõõmustaks kena ja südamega tehtud hoidisepurgi üle!

NB! Kõiki hoidiseid on vähese suhkrusisalduse tõttu soovitatav säilitada pigem külmkapis.

Hea teada!
Miks ma kasutan marmelaadisuhkrut ja köögiviljahoidise paksendajat?
Mõlemad on suurepäraselt perenaise elu lihtsustavad tooted, mis aitavad vähendada hoidise suhkrusisaldust ja vältida äädika kasutamist. Kumbagi neist ei tasu karta, sealsed säilitus- ja paksendusained pärinevad otse loodusest ega muuda teie kodusvalmistatud hoidist ebatervislikuks!

Oma Maitse