Gastronoomiakonkursi Silverspoon hindamine toimub 2018 hooajal 9s erinevas põhikategoorias: fine dining, casual dining, Eesti köök, rahvusvaheline köök, Aasia köök, kohvik, pererestoran, gastropubi ja tänavatoit. Samuti jagatakse tunnustust 4’jas lisakategoorias: parim teenindus; parim kokk; parim taimetoidu pakkuja ning uusima kategooria auhind antakse välja nime all Silverspoon Meedia Auhind.

Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel hindamiseks ettenähtud toite ja jooke, vastavalt Silverspoon konkursi tingimustele.

Silverspoon konkursi kohtunikeks on erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Hindajate hulgas on nii foodies’i, toidunautlejaid, aga ka lihtsalt sagedasi restoranikülastajaid. Nemad kokku hindavad just seda, mis on inimestel väljas söömisel oluline.

Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. “Hindajad täidavad põhjalikud online keskonnas olevad ankeedid, mille nad edastavad otse sõltumatule audiitorfirmale PwC. PwC loeb omakorda punktid kokku ja edastab need vahetult enne auhinnagaalat korraldajatele,” selgitas Kristel Pentus.

Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Kristel Pentus, Joakim Helenius, Mahesh Ramnani ja Anders Peets.