„Hiiumaa maitsete aasta aitab Hiiu toitu ja toidukultuuri ka turistidele paremini nähtavaks teha. Eesti erinevates piirkondades toodetakse ja valmistatakse omanäolist toitu, peame õppima seda ise paremini väärtustama ja välja pakkuma,“ lisas Raudsepp.

Hiiumaa maitsete aasta kuulutatakse välja 30. aprillil Suuremõisa lossis, kus maaeluminister annab üle 2016. aasta toidupiirkonna tiitli ja rändkahvli, mis hakkab koos tiitliga liikuma mööda toidupiirkondi.

Hiiumaa maitsete aasta raames avatakse 1. mail Kärdlas ka Eesti Toidutee, mis ühendab üle 120 maapiirkondade toitlustusasutust üle Eesti. Toidutee ettevõtted pööravad tavapärasest suuremat tähelepanu Eesti kohaliku toidu edendamisele ning kodumaise tooraine kasutamisele.