Teraviljades sisalduvaid liitsüsivesikuid on vaja selleks, et maks saaks süsivesikutest saadud glükoosi abil hoida veresuhkru normis.

Teraviljast (riisi, kaera, manna) vee või piimaga valmistatud pudingud on road, mis on tuntud üle maailma, eriti aga näiteks Inglismaal, Põhjamaades, Ameerikas ja Aasias. Erinevalt regioonist varieerub ka pudingu retsept ning see, kas toitu süüakse põhiroana või magustoiduna.

Puding erineb pudrust oma konsistentsi poolest. Puding on kreemisem, homogeensem, vedelam, pudisem. Farmi kaerapuding on mõeldud tarbimiseks külmalt hommikusöögi või desserdina. Pudru all mõeldakse pigem soolast sõmerat rooga, mida süüakse soojalt.

Täistera kaerahelbed sisaldavad märksa enam kiudaineid, vitamiine ja mineraale kui kooritud teradest tooted. Regulaarne täistera kaerahelveste tarbimine soodustab seedimist, tasakaalustab veresuhkrut ning reguleerib ka vere kolesteroolitaset. Toiduenergia vabaneb kaerahelvestest ühtlaselt ja aeglaselt, seeläbi pikeneb täiskõhutunne ja väheneb oht üle süüa.

Terviktoiduna sisaldavad täistera kaerahelbed rohkesti aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, aga ka valku ning väikese koguse rasva. Täistera kaerahelvestes leidub elutähtsaid B-rühma vitamiine, mida vajavad meie närvirakud, aju, nahk, lihaskude, juuksed, küüned ja silmad. Mineraalainetest sisaldavad helbed nt seleeni, kaltsiumi, magneesiumi, tsinki ja kroomi.

Kaerast saab lisaks ka foolhapet ja E-vitamiini, mis on tuntud antioksüdant ning võib muuhulgas kaasa aidata enneaegse vananemise ennetamisele.