HEA TEADA | Kui kaua säilivad erinevad lihad ja mereannid sügavkülmas?
Sügavkülmas toidu - eriti liha ja kala - säilitamisel on ka omad nipid. Kui kala või liha on lahtiselt ostetud on tark see tugevalt toidukilesse mähkida ning alles siis panna sügavkülma kotti. Parem lahendus on vaakum. Kõik need nipid on selleks, et külm ei pääsels otse lihasesse ning rikuks selle tekstuuri, vahendab veebileht realsimple.com.
Kui aga liha või kala tuleb originaalpakendis, kus lihad ja kalad on gaasikeskkonnas, tasub külmutada liha just selles originaalpakendiga. Aga vaatame lähemalt, mis liha, kui kaua külmutuskapis ja sügavkülmas seisab.
VEISE- JA LAMBALIHA
Hakkliha
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
Ahjupraad
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
Hautiseliha, abatükid jmt
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud
Toorvorstid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 2 kuud
SEALIHA
Hakkliha
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud
Peekon
Külmkapp: 2 nädalat
Sügavkülm: 1 kuud
Ahjuliha
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
Hautiseliha, abatükid jmt
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud
Toorvorstid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 2 kuud
Sise- ja välisfileed
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
LiINNULIHA
Hakkliha
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud
Terve lind
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
Koivad ja tiivad
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
KALA JA MEREANNID
Merekarbid
Külmkapp: 1 päeva
Sügavkülm: 3 kuud
Terve kala
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud, soovitav on mitte külmutada!
Kalasupi kogu
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
Vähid ja krabid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud
Krevetid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud