Kui aga liha või kala tuleb originaalpakendis, kus lihad ja kalad on gaasikeskkonnas, tasub külmutada liha just selles originaalpakendiga. Aga vaatame lähemalt, mis liha, kui kaua külmutuskapis ja sügavkülmas seisab.

VEISE- JA LAMBALIHA

Hakkliha
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Ahjupraad
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Hautiseliha, abatükid jmt
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Toorvorstid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 2 kuud

SEALIHA

Hakkliha
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Peekon
Külmkapp: 2 nädalat
Sügavkülm: 1 kuud

Ahjuliha
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Hautiseliha, abatükid jmt
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Toorvorstid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 2 kuud

Sise- ja välisfileed
Külmkapp: 3 päeva
Sügavkülm: 6 kuud


LiINNULIHA

Hakkliha
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 4 kuud

Terve lind
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Koivad ja tiivad
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud


KALA JA MEREANNID

Merekarbid
Külmkapp: 1 päeva
Sügavkülm: 3 kuud

Terve kala
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud, soovitav on mitte külmutada!

Kalasupi kogu
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Vähid ja krabid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud

Krevetid
Külmkapp: 2 päeva
Sügavkülm: 6 kuud