12 vahuveini ja šampanjat lasti pimetestil hindama oma ala professionaalid - sommeljeed, toidu- ja veinikriitikud - ning neil paluti 20 punkti raames hinnata veini olemust, maitset, aroomi ning sobivust toitudega, happestust, mullide tihedust ja nii edasi. Paluti valida parim vein, mitte püüda ära tunda marju või kasvupiirkondi.

Üllatus saabus siis, kui Inglismaal valmistatud äärmiselt kõrge tasemega veinid said samu punkte aastasadade jagu ajalugu omavate šampanjadega. Ajakirja toimetajate hinnangul näitab see selgelt kätte, kui kõrgel tasemel on Inglise veinikultuur ja -tootmine. Harvad pole juhud, kui MIchelini-tärnidega restoranid valivad menüüle lisaks mullijoogiks just Inglismaal valminud veine - Briti vahuvein lükkab šampanjad ja proseco'd kõrvale juba ka paljudest pulmadest.

Inglismaal kasvatatakse veine umbes 40s piirkonnas ning suurt kasvu veinitoomise mahtudes - 2013. aastal 4,45 miljonit pudelit, 2016. aastal 6,3 miljonit pudelit - peetakse otseseks globaalse soojenemise tulemuseks. Briti ilmajaam on näidanud graafikutena seda, et Lõuna-Inglismaa aasta keskmised ilmad on viimase 30 aastaga soojenenud 0,6 kraadi.