Kõik professionaalid ja kokad mainivad aga kui ühest suust, et alati tuleks eelistada söegrilli, sest ka kõige nigelama UFOga on võimalik saavutada äärmiselt mõistlik tulemus. Gaasigrillide puhul ei tea aga enne esimest kasutamist kunagi, kas masin on õigesti ehitatud või on tehtud vigu – peamine gaasigrillide viga seisneb liiga suures kaanekubatuuris, mis ei luba tekkida teravamal kuumusel, vaid tekitab hoopis haudumisefekti.

Suurima võidukäigu ongi viimastel aastatel teinud mainitud keraamilised grillahjud (Kamado Joe, BigGreenEgg, Primo ja teised), samuti on positsiooni veelgi tugevdanud kuppelgrillid ja tünn-smoker'id (Weber, Pro-Q). Oluliselt on oma turuosa kaotanud aga korstendega BBQ- ja grillahjud. Gaasigrillide osatähtsus on oluliselt kasvanud, samas eelistavad tõelised grilligurmaanid ikka söegrille ja BBQ-ahjusid. Maailma juhtivaks grillibrändiks on jätkuvalt Weber, järgnevad GrandHall, Napoleon, Campingaz, Broil King.