Linnapea lisas, et ka Vallikraavis resideeruvad kalad ja neid püüda armastavad kalamehed peavad selle ajutise lahendusega arvestama, esimesed suuname selle aktsiooni ajaks merre ja teised kalapoodi.

"Laupäevaks tuleb vesi, kalad ja kalamehed Vallikraavi tagasi lasta, sest siis toimub seal Grillfesti traditsiooniline Üleriigiline Kalapüügivõistlus - Kalake," selgitas Kosenkranius.

Eesti Grilliliidu Guinnessi-projektijuht Hannes Loopere sõnul pärineb idee ühelt tema välisreisilt, kus mind grilliti üpris koralikult.

"Siis tekkis ka mõte, et võiks rajada maailma suurima grilli, millel küpsetada saaksid kõik, kõiki ja kõike. Vallikraav saab reedel olema ääreni sütt täis ja kuumus on seal üpris tugev, nii et grillisõbrad saavad küpsetamiseks kasutada ainult pikki käsi või pikki grillivardaid. Suur Guinnessi rekordi ühisüritamine algab reedel 10. juunil kell 13.00 ja lõpeb siis kui kogu süsi on ära põlenud. Turvalisuse huvides ja tuleohutuse tagamiseks tõmbame kogu üritusele lõpuks vee peale ja see kes platsilt viimasena lahkub, kustutab ka grillitule!" lisas Loopere.

"See on Eesti grillisöetootjatele suurepärane turundusprojekt oma tootmisvõimsuse ja söekvaliteedi demonstreerimiseks kogu maailmale. Kokku kulub Vallikraavi söega täitmiseks meie arvestuste järgi 97 Kamaz-i koormat Siberi päritolu kvaliteetset Eesti lehtpuusütt", avaldas toimuva üle heameelt Eesti Grillisöetootjate Liidu juhataja Anatoli Ugol.