Silverspoon lõpetas avalduste vastu võtmise konkursil osalemiseks mai lõpus ning alustab restoranide, pubide ja kohvikute hindamisperioodiga. Silverspooni kohtunikud külastavad toitlustusasutusi poole aasta vältel kuni sügiseni, et hinnata ka hooajalisust.

Silverspoon lõpetas avalduste vastu võtmise konkursil osalemiseks mai lõpus. Konkursile registreerus rekordiline arv toitlustusasutusi ehk ligi sada erinevat restorani, kohvikut ja pubi üle Eesti.

Silverspooni gastronoomiakonkursi korraldajad otsustasid 2016. aasta konkursile lisada seitsmenda põhikategooria.

“Pärast põhjalikku arutelu restoraniomanike ja toiduarmastajatega võtsime vastu otsuse lisada nn “casual dining” kategooria ehk sundimatu ja lõõgastava atmosfääriga ning vastava menüüvalikuga toitlustusasutusele,” selgitas Hallik-Wilson.

Gastronoomiakonkursi Silverspoon hindamine toimub seitsmes erinevas kategoorias – fine dining, casual dining, pererestoran, rahvusköök, Eesti köök, parim baar ja parim kohvik - et oleks võimalik hinnata sarnase eesmärgiga toitlustusasutusi. Lisaks on konkursil kolm kõrvalkategooriat – parim peakokk, parim teenindus ja parim taimetoidu pakkuja.

Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel tasuta õiguse kolmest käigust koosnevale einele.

Konkursil osalemine on tasuta, kuid toitlustusasutused peavad võimaldama konkursi kohtunikele voucheri alusel tasuta õiguse kolmest käigust koosnevale einele; ühele kokteilile, veinipokaalile või õllele ja mittealkohoolsetele jookidele.

Silverspooni teeb eriliseks see, et konkursil on hindajateks erinevate eluvaldkondade ja maitseeelistustega inimesed ehk läbilõige Eesti ühiskonnast. Koolituse läbinud hindajate hulgas on nii foodies’i, toidunautlejaid, aga ka lihtsalt sagedasi restoranikülastajaid. Nemad kokku hindavad just seda, mis on inimestel väljas söömisel oluline.

Kogu konkursi hindamisprotsess on anonüümne. “Hindajad täidavad põhjaliku, 50 küsimusega ankeedi, mille nad edastavad otse sõltumatule audiitorile firmasse PriceWaterhouseCoopers. Nemad loevad omakorda loevad punktid kokku ja edastavad vahetult enne auhinnagaalat korraldajatele,” selgitas Hallik-Wilson.

Silverspooni konkursi võitjad kuulutakse välja 2016. aasta sügisel.