Parima peakoka tiitli nimel jätkavad võistlust Silver Saa restoranist Fabrik, Dmitri Haljukov restoranist CRU, Vladislav Djatšuk restoranist Tchaikovsky ja Tõnis Siigur ning Mihkel Rand restoranist NOA Peakoka Pool. Parima teeninduse kategooria finalistid on CRU, Horisont ja NOA Peakoka Pool ning parima taimetoidu menüü kolm parimat on La Dolce Vita, Rucola ja Horisont.

Konkursi läbiviimise sõltumatuse ja infoturbe eest vastutab audiitorfirma PwC, mille Eesti juhi Ago Vilu sõnul oli võistlus finaalkohtade nimel väga tasavägine ning konkursil osalenud söögikohad said žüriilt kõrgeid hinnanguid. “Pinge veel kruvib, sest iga kategooria võitjad selguvad vähem kui kuu pärast Silverspooni auhinnagaalal,” selgitas Vilu.

Silverspooni 2016 hooaja võitjad kuulutatakse välja mardipäeval, 10. novembril Swissotelis toimuval pidulikul auhinnagaalal, kus parimatele annab tunnustuse üle Michelini tähega pärjatud restorani tippkokk Pekka Terävä Helsingist.

Gaalal ootab külalisi 4-käiguline hõrk eesti köögist inspireeritud õhtusöök koos šampanja ja spetsiaalselt roogade kõrvale sobitatud veinigavalikuga.

“Silverspooni ellukutsujate südameasi on edendada Eesti kulinaarseid saavutusi. Seepärast annetame 10 eurot iga auhinnagaala pileti müügist “Noore koka” fondi. Annetuste abil saab üks andeks noor gastronoomiatalent rahalist toetust, et aidata finantseerida oma õpinguid või kogemuste kogumist välismaal,” lisas Marje Hallik-Wilson.

Silverspooni konkurssi korraldavasse meeskonda kuuluvad Marje Hallik-Wilson, Joakim Helenius, John Wilson, Mahesh Ramnani ja Anders Hedman. Konkursi patroon on Eesti Gastronoomia grand old man Dimitri Demjanov.