Peetri külast pärit Helena-Laura pakkus maitsmiseks valge šokolaadi-toorjuustu-vaarika koogi, mis on timmitud tema mehe maitsemeelte järgi. Kook pole mitte ainult maitsev, vaid omab ka rahustavat toimet, sest just seda sama kooki küpsetas Helena-Laura rasedana vahetult enne sünnitusmajja minekut oma mehele, et ta vähem närveeriks.

Tallinlanna Jane esitles saates kanarulaadi, mis peitis endas erinevaid aedvilju ja delikatess-hakkliha. Jane sõnul võib seda rulaadi süüa nii soojalt kui ka külmalt, lõika näiteks musta leiva peale üks korralik viil rulaadi. Võitu juba ette tundev Jane lubab preemiaraha eest mehe võtta ehk teisi sõnu oma elukaaslasega uhked pulmad pidada.

Samuti Tallinnast pärit Kaire tõi saatesse eestlaste ühe lemmiktoidu – pannkoogi. Aga see pole mitte lihtne pannkook, vaid tänavatoidustiilis serveeritud singi-juustu pannkook, mis sündisid spetsiaalselt Kalamaja päevade jaoks. Lisaks serveerimisele sai palju kiita ka pannkoogi maitse ning loomulikult sai Kaire edasipääsu järgmisesse saatesse.

Pealinlane Ragnar esitles vürtsikat loomaliha sousti, millel on tema sõnul sugemeid nii ungari guljaši kui ka loomaliha strogonoviga, kuid lõpuks see on ikkagi omanäoline lihasoust, mis sündis Londonis elades koduste toitude vastu igatsust tundes.

Tartlane Andrus, kelle ametiks on kokk, esitles oma välja töötatud retsepti BBQ lambalihaga, mille juurde käisid peened lisandid. Lisaks ilusale välimusele oli toidul õnneks ka hea maitse ja see pääses samuti kindlalt järgmisesse saatesse.

Endine arst Piibe esitles saates mandli-besee-kohvikreemi kooki, mida ta ise hellitavalt kauniks tähekoogiks kutsub. Retsepti sai ta oma emalt ja on selle järgi juba viimased 23 aastat jõuludeks just seda sama kooki magustoiduks küpsetanud. Kuigi kohtunik Riho Heinmets kahtles, kas kook mitte liiga magus ei ole, pääses see siiski edasisaajate hulka.

Noarootsist tulnud loodusgurmaan Kaili üllatas kuuseokkakokteiliga, mille sisse käivad lisaks kuuseokastele ka banaan ja apelsinimahl. Üllatav jook võitis aga kõikide südamed. Saatejuht Toomas Luhats arvas isegi, et see on parim jook, mida ta viimasel ajal saanud on.

Tallinna koolipoiss Deniss kindlustas edasipääsu šokolaadikoogiga, millel on kurb lugu. Nimelt valmistas ta seda kooki esimest korda koos oma toonase tüdruksõbraga, kes on nüüd kahjuks meie hulgast lahkunud. Selle sama koogi eest teenis Denis oma elu esimese musi, mis talle eredalt meelde on jäänud ja ta arvab, et selle imelise väega koogi retsept peaks jõudma rohkemate inimesteni.

Märjamaalt pärit töötu kokandushuviline Jüri tõi saatesse oma leiutatud sealiha teravas mandariinikastmes, millest ta loodab eestlaste uut jõulusööki.

Jõelähtmelt pärit Karin andis maitsta aga muffineid, mis olid täiesti muna- ja piimavabad. Vajadus sellise retsepti järele tulenes tema lapse allergiast nende koostisosade vastu.

Tartumaalt pärit Ülle esitles oma vanaemalt pärit retsepti, kus kohtuvad lambaliha ja heeringas. Nii üllatav maitsetekombinatsioon suutis aga kõikidele kohtunikele ja ka saatejuhile meeltmööda olla.