Restorani Noot peakokk ja Pärnu Restoranide Nädala eestvedaja, Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu ütles eelmisel nädalal Maitsed.ee-ga rääkides, et sellest gala'st tuleb üks vinge kogemus, sest nii palju peakokki pole kunagi ühes köögis olnud ning huvitav on näha, kuidas peakokad on saanud oma road selliselt harmoniseeruma, et mõlemate käekirjad välja joonistuvad.

Mainida tuleb ära ka seda, et eelroas pakuti väga huvitavat kooslust fritüüritud pullimunadest ja luuüdimajoneesist.
“Kõik peakokad on ju suure egoga ja tahavad igal taldrikul “tekki ikka enda poole vedada”. Usun, et saame aga kenasti hakkama,” ütles Visnapuu nädal enne gala-õhtusööki. Gala-õhtusöögi järel aga ütles väsinult, et ta annaks kõik, et tal oleks iga päev selline meeskond köögis.

Mainida tuleb ära ka seda, et eelroas pakuti väga huvitavat kooslust fritüüritud pullimunadest ja luuüdimajoneesist. Pearoa tegi eriliseks nii tugeva suitsuse aroomi ja mekiga “Rohelises Munas” grillitud pardifilee ja üsna eriskummalise mekiga merisiilik. Magustoitu võib aga pidada õhtusöögi naelaks – porgandi panna cotta koos astelpaju vahu ja soolaste kaerahelvestega mõjus täpselt nii nagu ühe õhtusöögi lõpp peab olema – joovastavalt.

Ning nagu peakokk Herkki Ruubel hiljem ütles, on üks 2016. aasta trende gastronoomias juurviljadest magustoidud.