Kandidaatidel tuli sarnaselt finaalvõistluse rangele reglemendile valmistada viie ja poole tunniga kaks võistlusrooga. Kohustuslike toorainetena kasutatakse liharoa valmistamisel Eesti vutti, vutimune ja varssellerit ning kalaroa põhitooraineks on koha.

Võistluse peakorraldaja Dimitri Demjanovi sõnul on aasta-aastalt huvi Bocuse d’Ori vastu tõusnud. “Nägime täna viie väga tasavägise võistleja etteastet,” sõnas Demjanov ja lisas, et kokkade endi huvi kõrval valmistas heameelt suur publikuhuvi.

Varem Rootsile hõbemedali koju toonud tippkokk Jonas Lundgren kinnitas, et võistluste tase oli muljetavaldav. “Märgata on selget edasiarengut. Mulle väga meeldis, kuidas võistlejad olid seekord kasutanud kohalikku toorainet. Võidutöös on Eesti köögi identiteet selgelt tunda,” kommenteeris ta. Lundgren lisas, et praeguse seisuga julgeb ta Eestile edasipääsu Budapesti Euroopa eelvoorust ennustada. “Võimalused selleks on väga head,” märkis ta.

Žüriisse kuulusid Jonas Lundgren, Heidi Park, Anti Lepik, Inga Paenurm, Tõnis Siigur, Vladislav Djatšuk, Rudolf Visnapuu, Andrus Laaniste, Jari Karlsson, Patrice Daniel, Ülle Tamsalu, aužüriiliikmena Dimitri Demjanov.

Bocuse d’Or võimaldab professionaalsetel kokkadel esindada Eesti gastronoomiat rahvusvahelisel kokandusvõistlusel, mille finaal toimub iga kahe aasta tagant Prantsusmaal Lyonis. Finaali pääsemiseks tuleb edukalt läbida Eesti eelvoor ja seejärel Euroopa voor, mis järgmisena toimub 2016. aasta maikuus Budapestis.

Dimitri Roozi võidutöö. (Foto: Jüri Seljamaa)