Diner'ite ajalugu võib hakata lugema ajast, kui 19. sajandi lõpul mees nimega Walter Scott valmistas hobusega järel veetava toidukäru, millega hakkas toitma oma teise töökoha - kohaliku Rhode Islandi ajalehe - töötajaid. Edasisel arengul võttis diner palju jooni rongide toiduvagunitest - peamiselt selle tõttu, et neid ühes tükis kokku pandud "sööklaid" valmistaski rongidele vaguneid tootev firma.

Suure hüppe arengus tegi diner aga pärast Suurt Depressiooni ja eriti peale teise maailmasõja lõppu. Diner'id pakkusid odvat ja kiiret toitu, mida vajasid kõik inimesed kõikides linnades ja kõikidel elualadel. Liaks sellele oli diner hea investeering ning kiireim viis pärast sõda asutada oma ettevõte. Tänu sellele levis diner, mis siiani oli peamisel olnud idaranniku suurlinnade pärusmaa, kiirelt üle kogu USA.

Arhidektuuriliselt erinesid erinevate firmade diner'id välimuselt, kuid nad kõik kandsid ikkagi selget põhiplaani: kitsast, kuid pikka restorani ala domineeris tervet tagumist seina ääristav lett, leti vastas olid "kuubikud" ehk kahe pika tooli ja lauaga istumisalad.

Toidu mõttes keskendus diner peamiselt gilli ümber - kõik mida sai valmistada grillil olid diner'is menüüs: hamburgerid, friikartulid, pannkoogid, võileivad, igasugused hommikusöögid. Hinnad olid odavad ning toitlustamine käis 24 tundi järjest.

Hetkel kuulsaim diner asub Miamis kuulsas Art Deco piirkonnas Washington Avenue ja 11 tänava ristmikul. Varasemalt Pitsburgis inimesi toitnud diner toodi Miamisse 1992. aastal ning on siin muutunud absoluutseks klassikaks, mille ukse taga on pidevalt saba. Diner hoiab ajalugu meeles: toidud tulevad grillilt, hinnad on mõistliku ja söögikoht on lahti 24 tundi ööpäevas.

Miami diner'i ettekandja mainis väga rahulolevalt, et nad on peaaegu terve ööpäev inimesi täis ning aastaajad ei vähenda huvi ajaloolise söögikoha vastu.