Saaremaa hirv ja Varbla kalakasvatuse kala on fantastilised,“ kiidab peakokk kohalikku toorainet, millega ta on treeninguid teinud. Eestis kasvatatud kõrgekvaliteedilise tuuralisega harjutab ka Norra meeskond. Koka sõnul õnnestus nö võistluse peaproov kodupublikule 99%-selt.

Meie kandidaadi seljatagust on pikal ja pingelisel treeningperioodil aidanud kindlustada 15-liikmeline meeskond. Võistlusareenil saab kandidaadile kohapeal abiks olla commis chef ehk noorkokk Vladislav Borovik. Võistluse ajal on kandidaadil veel lubatud suhelda treener Pavel Djatškoviga. Tuge ja nõuanded on jaganud eelnevad kandidaadid ning võistluste patroon ja eestvedaja Dimitri Demjanov.

Demjanovi hinnangul on Rooz tugevalt motiveeritud. „Ta on väga töökas, iseseisev ja teab, mis teda ees ootab. Ta läheb kokanduse tippliigas võistlema juba teist korda, kuna 2010. aastal finaali ei pääsenud ja jäi see kripeldama. Nüüd on ta endaga kõvasti tööd teinud, 25 kilo alla võtnud ja läheb uuele ringile,“ sõnab Demjanov.

Tema sõnul ei ole tooraine kergete killast. „Sterlet on kuninglik kõrgete kulinaarsete omaduste kala, kuid üsna pretensioonikas. Ja ulukiliha valmistamine on alati kunst omaette,“ märgib Demajanov, kuid tunnistab, et tema süda on rahul ning Eestil on suur šanss finaalvõistlusele saamiseks.

Üritusel viibinud Ungari aukonsulil Mall Hellamil jagus kiidusõnu mõlemale võistlustööle „Liha ja kala võrdluses aga avaldas erilist muljet just kala. Tulemus oli lausa suussulav ja meeldiv üllatus, et kodumaisest kalas on võimalik niivõrd kõrgetasemelist rooga valmistada.“ Hellami esmamuljet kinnitas ka tippkokk Angelica Udeküll, kel seljataga korduv kogemus Eesti kohaliku vooru žüriiliikmena. „Loodan, et ma kellelegi liiga ei tee, aga kalaroog oli ilmselt parim, mida me siiani maitsta oleme saanud.”

Meeleolukal ja muusikalisi üllatusi täis üritusel, mis toimus restoranis Gloria, sõlmiti ka koostöölepe Bocuse d´Or pikaaegse toetaja Electroluxiga. Ettevõtte esindaja Tarvo Stindi sõnul on koostöö neile väga oluline, kuna annab võimaluse panustada nii Eesti restoranikultuuri arendamisse kui ka riigi, kohalike tippkokkade ja toidukultuuri tutvustamisse rahvusvahelisel areenil. „Seda kõrgelt hinnatud kulinaaria tippvõistlust tullakse vaatama üle kogu maailma ning osaleda saavad vaid valitud riigid – Eesti osalemine tekitab vaieldamatult uhke tunde,“ sõnas ta.

Lisaks võistlusmenüüle pakkusid toiduentusiastile kulinaarseid elamusi presidendi peakokk Taigo Lepik ja Eesti Peakokkade Ühenduse president Rudolf Visnapuu. Andre farm tutvustas oma uusi käsitööjuuste ja Tori Jõesuu siidritali uus kodumaiseid käsitöösiidreid.

Meeskond kutsub kõiki huvilisi võistlust kohapeale jälgima 10.-11. mail 2016 Budapesti, Ungarisse.