Saatesse pääsemise üle rõõmustavad kõik neli noort, kuna Dream Chef annab neile võimaluse õppida parimatelt ja tegeleda kirglikult sellega, mida nad armastavad. Eriti suur rõõm on võistlusele jõudmise üle äsja juuni lõpus 15-aastaseks saanud Anna Celine Krausil. “Olen juba mõnda aega tahtnud alustada oma toidublogi, kuid mul ei ole jagunud selleks piisavalt enesekindlust. Osalemine selles projektis annaks mulle julgust oma retsepte ka teistega jagada ja arendaks minu oskusi kommunikatsioonist kokakunstini,” rääkis saatesarja kõige noorem osaleja. Castingul esitles Anna Celine žüriile enda valmistatud nisu- ja suhkruvabu trühvleid.

Kirglik kokandushuviline, 23-aastane Helene Pihl ütles, et austab kõiki toiduaineid ning katsetab igal nädalal midagi uut. “Mu elukaaslane ei soovi enam restoranis söömas käia, kuna kodus saab paremat toitu,” naeris Helene. Baltikumi parima koka tiitli nimele võistlema pääses Helene oma pere ja sõprade lemmikroaga, valge veini leemes “purjus” sinimerekarpidega.

Unistuste koka tiitlit püüab ka tõeline kokasaadete fänn Karl Laas, kes on enda sõnul vaadanud ära pea kõik teleris näidatavad kokandusvõistlused. 20-aastane noormees on kokkamispisiku saanud juba lapsepõlves. “Olen väiksest peale tundnud huvi kokanduse vastu ning alati kõrvalt jälginud ja järgi proovinud teha seda, mida vanemad kodus süüa tegid,” rääkis Karl.

Samsung Galaxy Dream Chef kokandusvõistlus on kolme Balti riigi ühisettevõtmine, kus parima koka tiitli nimel hakkab osalema ühtekokku 12 toiduhuvilist, ühest riigist vastavalt neli noort. Igas saates tuleb läbida kohtunike poolt ette antud ülesandeid ning panna oma oskused proovile erinevates vahevõistlustes. Sooritusi hindavad kolme riigi toiduspetsialistid.

Eesti kokandusmaastikku esindab Konteineri üks omanik, Aasia toitude eskpert ja kokaraamatu autor Aaro Lode. Lätist on kokkajatel abiks Arturs Taškans, kohaliku populaarse restorani Rocket Bean Roastery kokk. Leedu kohtunikuks on aga toiduarmastaja ja kohalikele noortele mõeldud toiduakadeemia ellukutsuja Linas Ginaitis.

Kokandusvõistluse auhinnafond on väärt kokku üle 6000 euro. Iga riigi individuaalvõitja saab auhinnaks 1500 eurot ning üldvõitja veel lisaks 1500 eurot ja võimaluse läbida praktika mõnes hinnatud restoranis. Saade hakkab eetris olema juba sügisel TV3 Plays.