Laevafirma Viking Line tõmbab oma uue menüüga tähelepanu kahest suunast: esiteks antakse märku, et me peame hakkama mõtlema alternatiivsetele toiduainetele ja teiseks omab putukate söömine meie laiuskraadil einele hoopis teise emmotsionaalse laengu. Laevamenüüs pakutakse kolmekäigulist lõunat, kus iga eine juures on kasutatud putukaid. Seekord mitte tooraine, vaid maitseaine ja lisandina.

Menüüs on fritüüritud ritsikatega tursafilee, vakladega maitsestatud lambafilee ning mandlikook jäätise ja vaglamüsliga. Hetkel Soome ja Rootsi vahel sõitvatel laevadel pakutav menüü rikastab kindlasti meie maitsete ja kogemuste areaali, rohelist jalajälge aga vähendatakse vähe. Aga areneda peab ka kuhugi olema ruumi.

Hea lugeja, kas Sina sööksite selliste lisnditega roogasid?