Toidukunstiteosed pole mõeldud pakkuma mitte niivõrd uusi serveerimisviise, kuivõrd leidma eesti rahvusköögi retseptidest, mille lõplik vorm võib olla kollakas mass nagu kartulipudrul või roosakas-hallikas mass nagu rosoljel, algsed värvid ja vormid, ning taasleidma need eesti rahvakultuuris ning kunstis, vahendab Tartu Kunstikool oma Facebooki lehel.

Samuti küsima mõne küsimuse alates klassikalisest "Kas toiduga tohib mängida?", kuni selleni, "Kas Kalevipojast saab pehmo, kui teda kujutada vaniljekastmena" või "Kas Eesti Vabariigi aastapäeva vastuvõtul võib serveerida hapukurki Konrad Mäe maalina "Saaremaa rand"?".

Retseptid on pärit 2004. aastal Maalehe Raamat poolt välja antud raamatust "Eesti rahvusköök". Ideede leidmist ja tööprotsessi planeerimist juhendas Merit Karise, teostamist Jaagup Susi.