Köögiviljade degusteerimise käigus osutus parimaks tooteks Põltsamaa Sügisesalat. Magustoitude kategoorias jättis hindajatele parima mulje Balbiino Mango smuutike. Lisaks omistati muude toodete kategoorias Parim Toit Lastele 2016 tunnustus Salvesti Põnn ökoloogiline neljaviljapudrule banaani ja mustikaga.

Eilsel hindamisel omistati Parim Piimatoode 2016 hõbemärk nii Valio Eestile kui ka Farmi Piimatööstusele, kuna Valio Atleet Cheddar juust ja Farmi hapendatud täispiim pälvisid piimatoodete kategooria hindamisel võrdse summa.

Parim Kalatoode 2016 on Läätsa Kalatööstuse vinnutatud Saaremaa kilurümbad. Parim Valmistoode 2016 tiitli pälvis Saarioinen Eesti oma Mamma Lotte lemmikampsude sarjas ilmunud riisipudruga Hommehommikupuder.

Felixi Lõhemajonees suitsulõhega tunnistati parimaks tooteks kastmete kategoorias. Pagaritoodete hindamisel andis hindamiskomisjon kõrgeimad punktid Eesti Leivatööstuse Rukkiräägu rukkileivale. Kondiitritoodete kategoorias omistati parima toote hõbemärk Gustavi Kuninglikule astelpaju toorjuusturullile, mida valmistab Mattias Café.

Konkurssi korraldava Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnul kinnitasid hindamispäevad taaskord, et Eesti toiduainetööstuses tegutsevad tõelised professionaalid, kes teavad, kuidas tarbijat ikka ja jälle millegi ootamatu, maitsva ja kvaliteetsega üllatada.

“Konkursitooted näitasid, et toidutööstused teevad väga traditsiooniliste toiduainetega nagu kilud, hapupiim, juust, sealiha ja leib tõeliselt julgeid katsetusi ning tulemuseks ei ole mittepööraselt kallis veider nišitoode, vaid midagi sellist, mis väärib kindlasti kohta iga eestimaalase toidulaual. Rääkimata sellest, kui suur on nende kvaliteetsete ja maitsvate toodete ekspordipotentsiaal,“ rääkis Sirje potisepp.

Kõigi hõbemärgi pälvinud toodete seast valib 6. aprillil kogunev hindamiskomisjon välja ühe toote, millele omistatakse konkursi kõrgeim tunnustus – Eesti Parim Toiduaine 2016 kuldmärk.

Võidutooted kuulutatakse välja 22. aprillil toimuval Eesti Toiduainetööstuse Liidu X aastakonverentsil.