Teko meistrivõistluste alade tulemused:

Kokkade seitsmevõistlusel 2017 demonstreerisid 15 kolmeliikmelist kokaõpilastest ja töötavatest kokkadest võistkonda oma erialaseid oskusi ning meeskonnatööd. Lisaks õpilastest koosnevatele võistkondadele panid oma osakused proovile ka 3 inimest Baltic Restaurantsist (tööandjate võistkond). Seitsmevõistlus toimus neljandat korda ja seda võistlust peetakse noorte kokkade ettevalmistuseks järgmise aasta Kuldsel Kulbil osalemiseks. Võistlusülesandeks oli valmistada etteantud toidukorvi alusel:

  • 4 portsjonit pearooga (põhikomponent hakklihast, sõmer tatar, tükeldatud köögiviljalisand ja tuletatud Bechamel põhikaste. Roa valmistamisel peab kasutama juustu)
  • 4 portsjonit järelrooga (kihiline magustoit riivleivaga)

Võistlusetappides 1-6 võistles üks võistlejatest (kordamööda, vastavalt loosinumbrile). Viimases võistlusetapis serveeriti valmistatud toidud meeskonnatööna (kõik võistlejad). Iga etapi lõpus hindas peakokkadest ja oma eriala spetsialistidest žürii koos õpilasžüriiga etteantud ülesannet. Hinnati meeskonnatööd, tehnoloogia tundmist, hügieeni, valmistatud toitude maitset ja välimust.

  1. koht KK15-PV2, juhendaja Irina Horošihh
  2. koht KK16-KV1, juhendaja Ljudmilla Koltšenko
  3. koht KK16-KV2, juhendaja Maria Stulova

Eripreemia õpilasžüriilt pälvis KK15-PV3 võistkond.

Võistlejaid hindas žürii koosseisus: peakohtunik Vello Kiviberg (Utö Havs hotell), Kaire Raba (Baltic Restaurants AS), Karl Kõrvek (7-võistluse võitjameeskond 2016, KK14-PE õpilane), Tiiu Kruusmaa (Tartu Kutsehariduskeskus) ja Nikolai Bogoljubov (Lido Eesti OÜ).

Kuldne Kulp 2017 võistlusel selgitatati välja Tallinna Teeninduskooli parim kokk. Piduliku lõunasöögi teemalisest võistlusest võisid osa võtta kõik Tallinna Teeninduskooli kokaõpilased. Eelvoor toimus kirjalikult, koostada tuli pidulik lõunasöök, mis koosnes tervitussuupistest, pearoast ja desserdist. Toidukorvis olid tooraineid, mis valiti võitjate hulka konkursil Eesti Parim Toiduaine 2016. Peakoka tervituse kohustuslik tooraineks oli külmutatud krevetid. Pearoog - kohustuslikud toorained Tallegg broileri rinnak, broileritiivad, sinna juurde lisand teraviljast. Desserdi põhikomponendiks oli küpsetis. Menüüs pidi kasutama Farmi hapendatud täispiima ja Valio Atleet Cheddar juustu (Eesti Parim Toiduaine 2016).

  1. koht Cätlyn Priks, juhendaja Diane Sarapuu-Kelder
  2. koht Valeria Feldhuns, juhendaja Irina Horišihh
  3. koht Märten Kadu, juhendaja Kristi Tiido

Eripreemia parim pearoog Daniil Kovtun
Eripreemia parim dessert Aleksander Tamming
Eripreemia parim noorkokk Merlin Vettik
Eripreemia parim köögitöös Julia Bhomrah

Chef Martti rändkarikas Cätlyn Priks

Cherf Martti rändkarika väljaandjaks on Soome kokanduskorüfee Martti Lehtinen, Soome Vabariigi kauaaegne kokavaldkonna kutseõpetaja, riikliku taseme nõustaja, Maailma Peakokkade Liidu auliige (World Association of Chefs’ Societies, Honorary life Memberships). Lisaks Tallinna Teeninduskoolile antakse Chef Martti karikat välja Jyväskyla Ammaytikoulus.

Lisaks Martti Lehtinenile hindas Kuldne Kulp 2017 osalejaid žürii, mille liikmeteks olid peakohtunikuna Pavel Gurjanov (restoran DOM ja Bordoo), Eda Odar (Tallinna Teeninduskool), Õile Aavik (Saaremaa Tarbijate Ühistu), Viktor Jelissejev (restoran Tchaikovsky ja Mon Repos), Tiina Sootalu (Haapsalu Kutsehariduskeskus), Radoslav Mirtro (restoran Ribe), Kaido Metsa (restoran Juur) ja Dmitri Žuk (restoran Tchaikovsky ja Mon Repos).

Rannarahva Uued Maitsed 2017 võistlus toimus koostöös Viimsi Rannarahva Muuseumiga. Võistlusala eesmärk on toetada Rannarahva Muuseumi tegutsemist rannarahva mäluasutusena, kandmaks tänapäeva rannarahva ehedaid ja mitmekülgseid rannarahva eluviise. Võistlusel osalejad valmistasid eine, mis koosnes ahvenast valmistatud selgest kalasupist võileibadega (võileibade toorained üllatuskorvina), magusast supist või kissellist kohupiimavahuga ja kamatrühvlist. Valminud võistlustöid hindas Rannarahva muuseumi esindajatest, Tallinna Teeninduskooli õpetajatest ja Tallinna restoranide kokkadest žürii.

  1. koht Adeele-Brigitta Kont-Kontson, juhendaja Kristi Tiido
  2. koht Kristina Deo, juhendaja Diane Sarapuu-Kelder
  3. koht Serhii Zymovets, juhendaja Maria Stulova

Eripreemia Rannarahva Muuseumilt Elina Roots
Eripreemia parim köögitöös Anatoli Kropotov

Rannarahva traditsioonide edasikandmist hindavasse žüriisse kuulusid peakohtunikuna Rene Uusmees (restoran MEKK), teda toetasid Lia Virkus (Ajakirjade Kirjastus), Merike Tagapere (Rannarahva Muuseumi SA), Natalja Zakurakina (Kolu Kõrts 2016 võitja, KK14-PE õpilane) ja Merike Vilgo (Tallinna Teeninduskool).

Pressi- ja sponsorite žürii preemia, mis anti välja Kuldsel Kulbil, Rannarahva ja seitsmevõistlusel osalenute vahel, pälvis Daniil Kovtun. Zürii, kuhu kuulusid Kersti Eero (SL Õhtuleht, toidulehe toimetaja) Martin Hanson (Maitsed.ee, peatoimetaja), Heidi Vihma (toiduajakirjanik), Veera Kopti (Postimees, rus.postimees.ee toimetaja), Kevian Kuusmaa (AS Kaupmees ja Ko, kliendihaldur), Anastassia Markina (Horeca Service OÜ, müügiesindaja) ja Daire Kaup (HKSCan Estonia (Rakvere & Tallegg kaubamärgid) AfH Baltics director). Daniili töö puhul tõi pressi- ja sponsorite žürii välja menüü kui terviku läbikomponeeritust ja maitsete kooskõla, mida iseloomustasid erinevad kasutatud tehnikad ja reljeefsed tekstuurid.

Kõikide kokandusalade võistlejaid toetasid ja tagasid parima tooraine Tere AS, HKSCan Estonia (kaubamärgid Rakvere & Tallegg), AS Kaupmees ja KO, Saaremaa Piimatööstus AS, Valio Eesti AS, Kapten Grant OÜ.